DOLAR
32,4232
EURO
34,4888
ALTIN
2.483,07
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
30°C
Bilecik
30°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Çok Bulutlu
16°C

BŞEÜ 23’üncü ETAK Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı

BŞEÜ 23’üncü ETAK Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı

Endüstriyel Tasarım Eğitiminin Önemli İsimleri Bilecik’te Buluştu

Endüstri ürünleri tasarımı üzerine lisans ve lisansüstü eğitim veren üniversitelerin ilgili bölümleri arasında iletişim, iş birliği ve eşgüdüm sağlamak amacıyla kurulan Endüstriyel Tasarım Akademik Konseyi (ETAK), Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü’nün ev sahipliğinde 4-5 Mayıs 2018 tarihlerinde Bilecik’te toplandı. 23’ünsü düzenlenen toplantı, endüstri ürünleri tasarımı bölümleri olan üniversitelerin bölüm ve anabilim dalı başkanlarının katılımı ile gerçekleşti. Toplantının açılışını yapan Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş, endüstriyel tasarım alanındaki değerli akademisyenleri üniversitelerinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve toplantının faydalı geçmesini temenni etti.

İlk günü akademik, ikinci günü ise kültürel program olmak üzere iki ayrı bölümden oluşan toplantının akademik programı, “Nitelikli gelişmek” başlığı altında “endüstriyel tasarımda yeni nesil, öğretim alanının ilerletilmesi için yeteneklerin haritalanması ve paradigmaları gerçeklemek için başarılı ara yüzlere odaklanmak” teması altında gerçekleştirildi. Akademik programın ilk oturumunda, tasarım eğitim ve öğretiminin güncel durumu değerlendirilerek bölümlerdeki proje uygulamaları Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi temsilcileri tarafından yapılan sunumlar eşliğinde tanıtıldı. Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (ETMK) ve Endüstriyel Tasarımcılar Derneği (ENTA) temsilcileri ise proje çalışmaları hakkında sunumlar gerçekleştirdiler. Öğleden sonraki programda ise mezun analizleri ve öğrenim kazanımları, öğretim alanı ve elemanların standardizasyonu, bölüm ve program revizyonları ve stajların standardizasyonu gibi konular üzerine görüşmeler yapıldı. Toplantının son oturumunda ise toplantı değerlendirmeleri yapıldı ve yaklaşan Dünya Endüstriyel Tasarım Günü (29 Haziran 2018) için mesleki bilinirliklerini artırmak amacıyla bir mesaj oluşturdular.

23’üncü Endüstriyel Tasarım Akademik Konseyi Toplantısı 29 Haziran Dünya Endüstriyel Tasarım günü mesajı;

“Endüstriyel tasarım küresel rekabet için belirleyici bir aktördür ve Endüstri Ürünleri Tasarımcıları ülkemiz endüstri ürünlerinin küresel pazarlarda rekabetine önemli katkılar sağlayan bir meslek grubudur. Bu mesleğin; ekonomik, sosyal, kültürel ve çevresel yaşam kalitesini iyileştirmedeki rolü her yıl düzenlenen uluslararası dünya endüstriyel tasarım günü etkinlikleri çerçevesinde tüm dünyada kutlanmaktadır. 10’uncu Dünya Endüstriyel Tasarım Günü 29 Haziran 2017’de dünyanın 6 bölgesinde WDO üyesi 34 ülke ve Türkiye’de kutlanmıştır. Bu çerçevede 2018 yılı Dünya Endüstriyel Tasarım Günü Co-Living/Birlikte Yaşamak teması üzerine gerçekleştirilecek etkinliklerle 29 Haziran 2018 tarihinde  WDO-Dünya Tasarım Organizasyonu Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte İzmir’de kutlanacaktır. 23’üncü dönem ETAK toplantısı aracılığı ile şimdiden Tüm Endüstri Ürünleri Tasarımcılarının 29 Haziran Dünya Endüstriyel Tasarımcılar gününü kutlarız”.

  1. ETAK Toplantısı, ikinci gün gerçekleşen kültürel program çerçevesinde Bilecik merkezi ile Söğüt ve Osmaneli ilçelerinin doğal, tarihî ve kültürel zenginlikleri üzerine inceleme gezisi ile sona erdi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.