DOLAR
32,5435
EURO
34,8563
ALTIN
2.436,22
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

BOZÜYÜK’TE SIFIR DESTEKLE BUNLARI YAPABİLDİ

SIFIR DESTEKLE BUNLARI YAPABİLDİ

Bilecikin Bozüyük İlçesi’nde Yaşayan 1974 Doğumlu Naci Mercan hiç kimsenin desteği olmadan çok farklı alanlarda değişik buluşlara imza attı. Konya Selçuk Üniversitesi Teknık okul mezunu olan Naci Bey aynı zamanda Anadolu Üniversitesinde öğrenciliğe devam etmektedir.

Naci Bey’in buluşlarından bazılarını inceleyecek olursak

G3 TÜFEĞİNİ SUSTURDUM

Dünyada silahlanmada susturucu alanında çok ciddi yatırımlar yapılmaktadır.MKE’de ARGE bölümünde çalışma var fakat sadece faydalı model olabilmekteler. Faydalı model demek Mevcut ürün üzerinde değişiklikler yaparak yeni bir ürün elde etmektir. Fakat patentli bir ürün üzerinde değişiklik yapıldığı için bu yeni bir ürün sayılmamaktadır.Yapmış olduğum ürün G3 ü bile susturabilecek niteliktedir.Bunu yaparken performansını artırarak yapacaktır.Geliştirildiği takdirde Ağır Makinalı tüfeklerde kullanılabilir.Susturucu aynı zamanda alev gizleyici olarakta kullanılabilmektedir.G3 lerin gece kullanımlarında serbestlik sağlar dünyadaki en iyi susturucu şu anda 50 desibel kadar sesi bastırabilmektedir.Bu susturucu 76 desibele kadar sesi bastırabilmiştir.Askeriyede özellikle SAS komandoları ,Bordo berelilerin kullandığı susturucuyu ne yazıkki dışardan ithal etmekteyiz.

KRONİK ASTIM HASTASI EŞİ İÇİN TEMİZLİK ÜRÜNÜ İCAT ETTİ

Naci Bey silah alanında başarılı olduğu gibi temizlik alanında da bir ürün geliştirmiş ve bunun patentini almaya hak kazanmıştır.

Naci Bey’in eşi Mukaddes hanım kronik astım hastası olduğu için evde yaptığı temizlik sırasında kullandığı temizlik malzemelerinin kokusu nefessiz bırakıyor ve günlerce hastanede yatmak zorunda kalıyordu.Bunun üzerine evin banyosundan tutunda ,bulaşık makinasında bulaşık deterjanı olarak kullanılabilecek genel bir temizlik ürünü geliştirdi.Bu ürün maden ve yağlardan fermente edildiği için yağ özelliğinden dolayı elleri tahriş etmiyor adeta bakım yapıyordu.Mukaddes hanım ürünün kokusuz olmasından dolayı çok memnun kalmıştı.Naci bey eşi için yapmış olduğu bu ürünü biraz daha geliştirerek ürünün patentini almayahak kazandı.Şuanda seri üretime geçerek satışa sundu.

DOĞALGAZLI ISITMA SİSTEMLERİNDE YÜZDE YİRMİ BEŞ TASARRUF

Asıl ana mesleği tesisat sistemleri olan Naci bey doğal gaz ıstma sistemlerinde nasıl tasarruf sağlarım sorusuna bina yalıtımından farklı olarak kombi tesisatında yeniliğe gitti.Dünyaca ünlü kombi markalarının gözden kaçırdığı kullanım suyunun sıcaklığının çok düşük derecelerde olduğunu fark ederek suyu kombiye vermeden önce ısıtılması gerektiğini keşfederek yeni bir icat üzerinde çalışmaya başladı.Bu icadın özelliği kapalı devreden yararlanarak soğuk gelen suyu ön ısıtmaya tabi tutmak.Bu sayede ortalama % 25 doğal gaz tasarrufu sağlanmaktadır.Naci Bey dünyaca ünlü kombi markaları ürünü çok beğendi benimle irtibata geçtiler dedi.

Naci bey bu üç ürünün yanında konvansiyonel kombilerde verim artışı sağlayan sistem” ve”sıvı vegaz yakıtlı kazanlarda verim artışı sağlayan sistemler” patentlerini de aldı.

Naci bey bu icatları yaparken devletten hiçbir yardım göremedi.Aksine herbir buluşunu anlatmak istediğinde bir sürü aşilmaz prosedürlerle ve engellerle karşılaştı.Herbir prosedürü yerine getirdiğinde başka engeller önüne koyulduğunu belirtti.Bunları yaparken sahip çıkılmadığından insanda heves bırakmasa da bu kadarını yapabilmenin mutluluğu var dedi. Naci bey beyin göçünün engellenmesi için yeniliklere açık vatan sever ve ülkesinin gelişmesini isteyen kişileri muhatap olarak görmek istediklerini yapılan çalışmaların incelenmesin. Eğer bu yapıldığı takdirde Türkiye’de çok sayıda mucidi rahatlıkla görebileceğimizi belirtti.

 

Nac. boz (12) Nac. boz (14) Nac. boz (1) Nac. boz (3) Nac. boz (4) Nac. boz (6) Nac. boz (8) Nac. boz (10)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.