DOLAR
32,4660
EURO
34,7572
ALTIN
2.440,00
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
20°C

BOZÜYÜK’TE GAZİLER GÜNÜ PROGRAMI DÜZENLENDİ

BOZÜYÜK’TE GAZİLER GÜNÜ PROGRAMI DÜZENLENDİ
Bozüyük’te 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Anma Programı düzenlendi.
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 19 Eylül Gaziler Günü Programına Kaymakam Köksal ŞAKALAR, Garnizon Komutanı Binbaşı Alper KOÇ, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş KILIÇ, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman CAN, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı GÜNER, İlçe Müftüsü Selami BAĞCI, TSO Başkanı Buğra LEVENT, Kent Konseyi Başkanı Osman TEKELİ, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, sivil ve askeri erkan ile birlikte gazi ve şehit yakınları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kaymakamlık Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan program saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile devam etti. Törende, Türk Silahlı Kuvvetleri adına günün anlam ve önemini belirten konuşma Astsubay Üstçavuş Abdullah KARTAL tarafından yapıldı. Astsubay Üstçavuş KARTAL konuşmasında gazilere seslenerek “Bugün vatan sevgimizin, birlik ve beraberliğimizin, milli birlik bilincimizi oluşturan temel değerlerimizin ve şanlı geçmişimizle aramızdaki güçlü bağın en önemli şartı olarak gönüllerimizde yaşattığımız sizler gösterdiğiniz azim, feragat, cesaret ve kahramanlıkla çalışmalarınızla bizlere her zaman ilham kaynağı olmaya devam edeceksiniz” dedi. Öğrenciler tarafından şiir okunmasının ardından gaziler adına Gazi Vedat Ali POYRAZ da bir konuşma yaptı. Gazi POYRAZ konuşmasında “yaklaşık 2 ay önce 15 Temmuz gecesi ülkemiz fetöcü denilen alçak hainler tarafından bir darbe girişimiyle işgal edilmeye çalışılmıştır. Bu hain teröristler ellerinde bulunan savaş uçaklarıyla, tanklarla, toplarla, tüfeklerle, bombalarla vatanımızı işgale kalkışmışlardır. Bu hainler o gece gereken derslerini de almışlardır. O gece Halkımız bu darbecilere karşı kutsal bir direniş göstermiştir. Nerede görülmüştür bir işgal kalkışmasında tankların altına giren insan. İşte bunun adı milli reflekstir. Bunun adı milli savunmadır. Bunun adı vatan savunmasıdır. Vatan savunmasının da şakası yoktur. Buradan içerideki ve dışarıdaki bütün hainlere sesleniyorum. Bu eli öpülesi halkımızı kimse sınamaya kalkmasın. Bu halk söz konusu tıpkı Sakarya’da, Dumlupınar’da, Çanakkale’den geldiği gibi gelir ve hainlere hak ettiği dersi verir” dedi.
Konuşmaların ardından Cumhuriyet Meydanındaki tören programı sona ererken Bozüyük Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen yemek programında Protokol, şehit ve gazi aileleri bir araya geldi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.