DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

BOZÜYÜK’TE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKU İLE KUTLANDI

BOZÜYÜK’TE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKU İLE KUTLANDI

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 93. yıl dönümü Bozüyük Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen tören ile kutlandı.

İlk olarak Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde Bozüyük Kaymakamı Köksal ŞAKALAR’ın kutlamaları kabulü ile başlayan tören, protokolün hep birlikte kapalı spor salonuna geçmeleri ile devam etti. Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törene Bozüyük Kaymakamı Köksal ŞAKALAR, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş KILIÇ, Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper KOÇ, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman CAN, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı GÜNER, Kent Konseyi Başkanı Osman TEKELİ, TSO Başkanı Buğra LEVENT, İl Genel Meclisi Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Buradaki programda ilk olarak Kaymakam Köksal ŞAKALAR, Garnizon Komutanı Binbaşı Alper KOÇ ve Belediye Başkanı Fatih BAKICI tarafından öğrencilerin ve halkın bayramı kutlandı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Kaymakam Köksal ŞAKALAR konuşmasında, “Gazi Mustafa Kemal ile birlikte gazi olan tüm gazilerimiz bize bu cumhuriyeti, bu istiklali ve bu memleketi armağan eden tüm isimli, isimsiz kahramanları rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Biz tarih boyunca insanların dinlerine, dillerine ve kültürlerine saygı gösterdik. Ama Avrupalılar bu insanların dillerini, dinlerini ve kültürlerini değiştirmişler ve medeniyet adı altında bu insanları sömürmeye devam ediyorlar. Biz zannettik ki artık dünyada savaşlar olmayacak. Biz insanların öldürülmediği, çocukların ağlamadığı bir dünya düşündük. Ama Suriye’de, Irak’ta, Libya’da, Afganistan’da, Kırım’da, Gürcistan’da yeni savaşların yaşandığını görüyoruz. Sevgili gençler bize düşen bugün her günden daha fazla çalışmak tekrar güçlü olmak ve dünyada barışı adaleti hâkim kılmaktır. Bizim güçlü olduğumuz dünyada barış vardır, huzur vardır, esenlik vardır. Ama bugün ki güçlü ülkelerin ne yaptığını hepimiz görüyoruz. Onun için Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi muasır medeniyet seviyelerinin üzerine çıkmak gerekiyor. Daha fazla uzatmadan hepinizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Cumhuriyetin kuruluşunu simgeleyen drama sahnelendi. Tören, Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibinin gösterileriyle sona erdi.

 

29-ekim-kutlamalari-2 29-ekim-kutlamalari-9 29-ekim-kutlamalari-13

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.