DOLAR
32,4480
EURO
34,7443
ALTIN
2.437,76
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
20°C

BOZÜYÜK’TE “ÇOCUK İSTİSMARI VE İHMALİNE GENEL BİR BAKIŞ” KONFERANSI

Bozüyük Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) tarafından “Çocuk İstismarı ve İhmaline Genel Bir Bakış” konulu konferans düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirilen programa, Belediye Başkanı Fatih BAKICI, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin GÜMÜŞ, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Konferansa konuşmacı olarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Ergen Sağlığı Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan DERMAN katıldı. DERMAN yaptığı sunumda insanların en büyük düşmanın yine insanlar olduğunu belirterek, “Bu farkındalığı yaratabilmemiz, kesinlikle sizin etrafa şüpheyle bakmanız için değil. Sizleri korkutmak için de değil ama Özgecan’lar olmasın, insanlar ölmesin, insanlar istismara ve ihmale uğramasın diye” dedi. Konuşmasında Dünya Sağlık Örgütünün istismarı nasıl tanımladığından da bahseden DERMAN, “İstismarlar bedensel izler ve ruhsal çöküntü oluşturuyor. İstismarcılar tesadüf olarak istismar yapamaz. İstismarın geçmişinde mutlaka mağduriyet yatar. İstismarcılar uzun süre bu mağduriyet ile mücadele ederler. Başarılı olamayınca da istismara başlarlar” dedi.

Bşk- İstismar Konferansı 1 Bşk- İstismar Konferansı 2 Bşk- İstismar Konferansı 3 Bşk- İstismar Konferansı 4

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.