DOLAR
32,3293
EURO
35,0939
ALTIN
2.298,16
BIST
9.043,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

BOZÜYÜK’TE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI

BOZÜYÜK’TE ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANILDI

Bozüyük’te 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101’inci yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir program düzenledi.
18 Mart’ta Çanakkale’de verilen mücadelenin ve şehitlerin anısına düzenlenen programa Kaymakam Köksal Şakalar, Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Tuncay Bozdoğan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman Can, Belediye Başkan Vekili Veysel Kılıç, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner, İlçe Müftüsü Selami Bağcı, Yüksekokul Müdürü Murat Yurdakul, Belediye Başkan Yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, daire amirleri, okul müdürleri, şehit ve gazi aileleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Programda ilk olarak merkez Kasımpaşa Camii’nde sabah namazı kılındı. Ardından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende, protokol üyeleri tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Meydandaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. Daha sonra 18 Mart Şehitler Günü Anma programı, Metristepe Kültür Merkezi’nde Kumral Abdal Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla devam etti. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşma Kumral Abdal Anadolu Lisesi Müdürü Ali Bilgin tarafından yapıldı. Bilgin, konuşmasında, “Okul olarak bu anlamlı günde Çanakkale ruhunu nakletmeye çalışacağız. Hep birlikte bir ruh nakli yaşamaya, içimizdeki Çanakkale ruhunu yaşamaya çalışacağız” dedi. Garnizon Komutanlığı adına ise Bakım Üsteğmen Ekrem Kılıçaslan tarafından bir konuşma yapıldı. Kılıçaslan, konuşmasında, “Uğrunda büyük bedeller ödenen, aziz vatanımızın mevcudiyeti ve göklerde hür bir şekilde dalgalanan şanlı al bayrağımız, şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere bıraktığı kutsal bir emanetidir. Canları pahasına mücadele ederek bu toprakları vatan yapan isimli isimsiz bütün kahramanlarımız ebedi varlığımızın teminatı olmuşlardır” dedi. Programda konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından şiirler okunarak oratoryo sahnelendi. İlçe genelindeki okullar arasında yapılan çeşitli yarışmalarda derece alan öğrencilere protokol tarafından ödülleri verilirken buradaki program Çanakkale kahramanlık türkülerinin seslendirilmesiyle sona erdi.
Ardından 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101’inci yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü programı kapsamında İntikamtepe Şehitliği ziyaret edildi. Burada yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak saygı atışı yapıldı. Şehitlerimizin ruhuna okunan duaların ardından protokol mensupları ve şehit ailelerince şehitlik gezilerek her bir şehide karanfil sunuldu. Anma programı son olarak Bozüyük Belediyesi tarafından şehit aileleri, gazi ve aileleri ile protokole verilen yemekle sona erdi.

18 Mart Programı 2016 13

18 Mart Programı 2016 2

18 Mart Programı 2016 3

18 Mart Programı 2016 5

18 Mart Programı 2016 6

18 Mart Programı 2016 12

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.