DOLAR
32,3583
EURO
34,9921
ALTIN
2.326,20
BIST
9.112,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

BOZÜYÜK’TE 8 HAFIZ TAÇ GİYDİ

BOZÜYÜK’TE 8 HAFIZ TAÇ GİYDİ

 

Kumralabdal Kız Kur’an Kursunu başarı ile bitiren 8 hafız için Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde hafızlık ve icazet merasimi düzenlendi.

Törene Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI’nın eşi Emine BAKICI, Bilecik İl Müftüsü Necati AKKUŞ, İlçe Müftüsü Selami BAĞCI, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin GÜMÜŞ, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa YÜRÜKÇÜ, ilçe müftüleri, hafızlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program İlçe Müftüsü Selami BAĞCI’nın konuşması ile devam etti. Konuşmasında “Kuran’ın ilk hafızı efendimiz sallallahuvessellemdir. Daha sonra Ashabı Kiram ve sonraki nesiller bu sünneti devam ettire geldiler. Ve bizler de bu halkalara 8 tane hafızımızı ilave etmenin mutluluğunu, huzurunu yaşıyoruz. Hafızlık bir özlemdir, bir idealdir, Kuran’la bütünleşmedir. Adeta yürüyen yaşayan Kuran olmadır. Bunun için efendimiz aleytü vesselam buyuruyor ki; ‘Kuran hafızları kıyamet günü Yüce Meleklerle beraberdir”  diyen Müftü BAĞCI hafızları ve ailelerini tebrik etti.

Ardından söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa YÜRÜKÇÜ’de Hafızlığın çok da kolay olmayan bir süreç olduğunu, bu gençlerin internetin ve cep telefonlarının esaretine düşmeden kendilerini Kuran’ın ezberlenmesine verebildikleri ve hafız olabildikleri için her birini alınlarından öpmek gerektiğini belirterek hafızları, onları yetiştiren hocalarını ve ailelerini tebrik etti. Yeni hafızlara Kuran’ın metnini ezberledikleri gibi, manasını da bilmelerini, derinliğini anlamalarını tavsiye eden Başkan Yardımcısı YÜRÜKÇÜ “Hem metnini ezberleyecekler, hem manasını okuyacaklar ve Allah ne buyuruyor onu anlayacaklar. Çünkü Kuran-ı Kerim okunsun, anlaşılsın diye gönderilmiştir” dedi. Son olarak konuşan İl Müftüsü Necati AKKUŞ’da “Allühütealâ’nın hafız sıfatı var ve indirmiş olduğu Kur’an-ı kendisinin koruyacağına, hıfzedeceğine garanti veriyor. Allühütealâ’ Kur’an-ı Kerim’i Yüce Kitabımızı hafızlarımızın göğsünde, kalbinde, gönlünde koruyor. Bu münasebetle bu kardeşlerimiz Cenab-ı Hak’kın Hafız ismiyle isimlenmiş olan bu değerli kardeşlerimiz gerçekten göz bebeklerimiz, gerçekten bizim gelecek umudumuz, gerçekten dini mübini islamın yegâne yıldızlarıdırlar” diyerek hafızları, anne ve babalarını ve eğitim veren hocalarını tebrik etti. Program konuşmaların ardından Hafızlıkla ilgili slayt gösterisi, şiir dinletisi, hafızların babalarına Teşekkür Belgesi Takdimi, semazen gösterisi ve hafızlara çeşitli hediyelerin verilmesi ile devam etti.

İkinci bölümünün sadece bayanlara yönelik yapıldığı programın bu bölümünde de Kur’an-ı Kerim tilaveti, koro tarafından ilahi okunması, Annelere gül Takdimi ve Taç Merasimi yer aldı.

Hafızlık Taç giyme Töreni 8 Hafızlık Taç giyme Töreni 1 Hafızlık Taç giyme Töreni 3 Hafızlık Taç giyme Töreni 6

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.