DOLAR
32,2607
EURO
34,6753
ALTIN
2.403,12
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
26°C
Bilecik
26°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Yağmurlu
23°C
Perşembe Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C

BOZÜYÜK’TE 33 CAMİİ VE MESCİTTE 13.500 KİŞİLİK AŞURE DAĞITILDI

BOZÜYÜK’TE 33 CAMİİ VE MESCİTTE 13.500 KİŞİLİK AŞURE DAĞITILDI

 

Bozüyük Belediyesi tarafından Muharrem Ayı ve Aşure Günü nedeniyle 33 cami ve mescitte toplam 13.500 kişilik aşure dağıtımı yapıldı. Kasımpaşa Camii ve Hal Camii’ndeki aşure dağıtımına katılan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI Muharrem Ayı’nın ve Aşure Günü’nün hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Kardeşlik ve bereket ayı olan Muharrem ayı ve Aşure günü nedeniyle Bozüyük Belediyesi personeli tarafından ilçe genelinde faaliyet gösteren 33 camii ve mescitte Cuma namazının ardından aşure dağıtımı yapıldı. 120 Kişilik bir ekiple yapılan aşure dağıtımında  13.500 kişiye aşure ikram edildi. Kasımpaşa Camii’nde vatandaşlara kendi elleriyle aşure dağıtan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI Muharrem ayının dayanışma, paylaşma ve muhabbet ayı olduğunu vurgulayarak bu tür etkinliklerle gelenek ve göreneklerin yaşatılması gerektiğini belirtti. Başkan BAKICI “ Hicri takvime göre yeni yılın ilk ayı olan Muharrem Ayı’na merhaba dediğimiz bu günlerde, içindeki tahıllarla güzel bir tat oluşturan aşure ile sevgi, mutluluk, birlik ve beraberliği yaşıyoruz. Bugün de bu vesileyle vatandaşlarımızla iç içe güzel bir geleneğimizi yaşatmış olduk. Mübarek Muharrem ayınızı ve aşure gününüzü tebrik ediyor, Tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

Öğrencilere de yapılan Aşure ikramının ardından vatandaşlarla görüşen Başkan BAKICI onlarla bir süre sohbet etti.

Aşure Dağıtımı 1 12 Aşure Dağıtımı 1 16 Aşure Dağıtımı 1 2 Aşure Dağıtımı 1 4 Aşure Dağıtımı 1 9 Aşure Dağıtımı 1 11

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.