DOLAR
32,4504
EURO
34,5028
ALTIN
2.476,44
BIST
9.621,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
26°C
Bilecik
26°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

Bozüyük Sentetik Yüzeyli Halı Sahanın Açılışı Yapıldı

Bozüyük Sentetik Yüzeyli Halı Sahanın Açılışı Yapıldı

Bozüyük Belediyesi tarafından Tekke Mahalle’de yapımı tamamlanan sentetik yüzeyli futbol sahası düzenlenen törenle hizmete girdi.

Açılış törenine AK Parti Bilecik Milletvekili Dr Fahrettin POYRAZ, Belediye Başkan V. Fatih BAKICI, İlçe Müftüsü Burhan ÇAKIR, AK Parti Belediye Meclis üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Mesut ÇETİN, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurcan BAYRAKTAR, Bozüyükspor Başkanı Cengiz ÖZKAN, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buğra LEVENT, Amatör Spor Kulüpleri, Mahalle muhtarları, Tekke Mahalle sakinleri ve davetliler katıldı.

Kar yağışına rağmen yoğun bir katılımla gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Belediye Başkan V. Fatih BAKICI “Bu gün hem mahallemize hem Bozüyük’ümüze bereket yağıyor, ve bizlerde aynı zamanda böyle bir havada Bozüyük’ümüze açılış yapmak için uğraşıyoruz” dedi.

Başkan V. BAKICI göreve geldikleri ilk günden beri Şeyh Edebali’nin Osmangazi’ye Nasihati olan “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın” düsturuyla hareket ettiklerini ve her mahalleye hizmet götürebilmek için var güçleriyle çalıştıklarını söyleyerek ilçe genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Başkan V. BAKICI konuşmasında şunları söyledi:

Biz dedik ki insanımız ilk başta ayakları çamur olmaması ve yollarda rahat yürüyebilmeleri için geniş bir kaldırım çalışması ve asfalt çalışması ile yola çıktık. Bununla beraber dedik ki insanlarımızın ailesiyle beraber dolaştığı zaman yeşil alanları olan, parkları olan çay bahçeleri olan güzel alanlar yaratmaya çalıştık. Bu arada biliyorsunuz ilk geldiğimiz zaman mart ayında Yeşilkent’imize buranın daha büyüğü olan sentetik sahamızın açılışını yaptık. Ve hala daha ücretsiz olarak sürekli açık durmaktadır. Bunun yanında Kent Ormanımızı da Bozüyük’ümüze kazandırıp insanlarımızın yazın burada gelip bütün piknik mekânını kullanarak daha güzel bir ortamda bir yaşam tarzı oluşturmaya çalıştık. Dedik ki Bozüyük’ümüzün en büyük sorunlarından bir tanesi de 60 bin nüfuslu olan şehrimizin terminalimizin olmaması. Gerekli çalışmaları yaptıktan sonra terminalimizin inşaatına başladık. Ve bu gün %80 civarında tamamlama başarısını getirdik. Allah nasip ederse çok kısa bir sürede buranın açılışını yapıp çok değerli halkımızın hizmetine sunacağız.

Diğer yandan Bozüyük’ümüzün en büyük parklarından yeşil alanlarından birisi 4 Eylül Gençlik Parkımızın hazırlıkları bitme aşamasında, burada hem spor alanlarıyla beraber aynı bu mahalleye kazandırdığımız gibi bir sahamız, tenis sahaları insanların yürüyüş yollarıyla beraber spor yapacağı alanlar çocuklarımıza oyun parkları ve aynı zamanda süs havuzu dediğimiz 750 metrekareye yakın bir alanda buranın bizim halkımızın akşamları eşiyle çocuklarıyla rahatça gezebileceği bir yaşam alanı oluşturmaya çalıştık.

Diğer bir çalışmamız şu anda başlamış bulunmakta Yeşilkent meydanımız buradan 2 bin metrekare daha büyük yaklaşık olarak 44 bin metrekarelik bir alanda 3’lü bir şekilde inecek ayrı bir şelale havuzlarıyla Bozüyük’ e ilk defa yapılacak olan 1500 kişilik bir anfi tiyatro salonumuzla burada tabiî ki havuzumuzun üzerinde insanların kafeteryasında çaylarını yemeklerini yiyebilecekleri bir tesis etrafında bisiklet ve yürüyüş yolları ile beraber büyük bir yeşil alan çalışması yapmaya çalışıyoruz. Bizim yola çıktığımız zaman tek bir düşüncemiz vardı, insana hizmet millete hizmet. Bu güçle ve aşkla bütün mahallelerimize büyük bir çalışma başlattık. Nitekim Çarşı Mahallemizde Allah Nasip ederse seçimde de Yenidoğan Mahallesi olacak alanda benim de çok arzuladığım mahalle konağı olarak yapacağımız bir tesisin temelini attık, birinci katı bitti, şu anda çatısı çekiliyor.

Konuşmasında Tekke Mahalle sakinlerine bir de müjde veren Başkan V. BAKICI Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’ın “Millet neyi arzu ediyorsa o yerine getirilmelidir” sözünü hatırlatarak şöyle devam etti:

Allah nasip ederse 23 Aralık tarihinde Tekke Mahallemize de Mahalle konağının ihalesi yapıp en kısa sürede buranın da temelini atacağız. Mahallemizin eksiklerini tespit ettik. Çocuklarımıza burada güzel bir saha olsun dedik. Oyunlarını burada oynasınlar. İnşallah değerli bir futbolcu da çıkarsa da Bozüyük’ümüzün çok büyük bir reklamı olur. O yüzden burası sadece saha olarak kalmayacak önümüzdeki sene Allah nasip ederse seçimleri kazandığımızda da burada yapmayı planladığımız bir kapalı spor salonu yüzme havuzumuz şu anda Bakanlıklarda, bütün dilekçelerimizi verdik ve aynı zamanda buranın üst kısmına da 4 Eylül ve Yeşilkent’te yaptığımız gibi yürüyüş yollarıyla yeşil alanlarıyla havuzlarıyla bir tesis daha kazandırmak istiyoruz. Bizim çalışmalarımız sadece halı sahadan ibaret değildir.  Bizim hizmet anlayışımızın bir göstergesi olarak şu kelimeyi kullanmak istiyorum. Biz sizlere efendi olmaya değil hizmetkarınız olmaya geldik.

Ardından söz alan Bilecik AK Parti Milletvekili Dr Fahrettin POYRAZ yaptığı konuşmada “Bozüyük’ün her yeri bizim evimiz. Belediyecilik anlamında Bozüyük’ün her noktasını en rahat şekilde yaşanabilecek bir ortama ulaştırmaya çalışıyoruz. Burada vatandaşlarımızın çocukları dışarı çıktığında oynayabilecekleri oyun alanları olacak. Spor yapabilecekleri spor tesisleri olacak. Her mahallemizin bir çok ihtiyacını karşılayabilecek mahalle konakları olacak. 8 ay içerisinde arkadaşlarımız gayret ettiler. Şu anda 10’a yakın projenin temelini attılar. Bir kısmını bitirdiler, bir kısmını da bitirmek üzereler. Orta ve uzun vadede Bozüyüklü hemşerilerimize yakışır daha bir çok işimiz var. Yeter ki biz bir ve beraber olalım. Yeter ki birbirimize inanalım ve güvenelim.  AK Parti rüzgarı Bozüyük’te daha yeni esmeye başladı. İnşallah daha da güzellerini size en layık olanını yapma noktasında biz göreve hazırız. Bir tarafımızda ulaşımla hızlı trenle alt yapımızı güçlendiriyoruz. Bir taraftan sosyal faaliyetlerimizle insanımıza katkı vermeye çalışıyoruz. Bu tesisin mahallemize, ilçemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Ancak bu tesisi açarken şöyle de bir yanlış yapmayalım. Tesisimizi açtıktan sonra kapılarını kapatmayalım. Bu tesis 7/24 açık kalsın. Bu çocuklar gece oynamak istiyorlarsa gece, gündüz oynamak istiyorlarsa gündüz oynasınlar. Bu tesisi kullanarak eskitelim. Güzelce usulüne uygun bir şekilde kullanın. Bu tesis, çocuklarımız, gençlerimiz hatta sizler için emrinize amadedir. Bunu kullanarak eskitelim. Bizde daha iyisini daha güzelini yapmaya hazırız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Konuşmaların ardından mahallelilerle birlikte açılışı yapılan sahada gösteri maçı oynandı.  Kar altında oynanan Milletvekili POYRAZ ile Başkan V. BAKICI’nın rakip takımlarda yer aldığı gösteri maçı Milletvekili POYRAZ’ın takımının galibiyeti ile 5-4 sona erdi.

Açılış töreninde davetlilere pilav ikramı yapılırken mahalledeki çocuklara da  futbol topu hediye edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.