DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

BOZÜYÜK KÖY VE BELDELERİ TARIMSAL ÜRÜNLER AMBALAJLAMA VE PAKETLEME TESİSİ HİZMETE GİRDİ

BOZÜYÜK KÖY VE BELDELERİ TARIMSAL ÜRÜNLER AMBALAJLAMA VE PAKETLEME TESİSİ HİZMETE GİRDİ

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Sebze Üreticileri Birliği tarafından hazırlanan ve Bursa, Eskişehir, Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından desteklenen “Bozüyük Köy ve Beldeleri Tarımsal Ürünler Ambalajlama ve Paketleme Tesisi” düzenlenen törenle hizmete girdi.

Bozüyük Belediye Mezbahası bahçesine kurulan tesisin açılış törenine Bilecik Valisi Ahmet Hamdi NAYİR, Bilecik Milletvekili Bahattin ŞEKER, Kaymakam Köksal ŞAKALAR, Pazaryeri Kaymakam Vekili Kadir APAYDIN, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber BEKTAŞ, Garnizon Komutanı Vekili Yüzbaşı Süleyman CAN, Belediye Başkanı Fatih BAKICI, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun YILDIZ, Bozüyük Sebze Üreticileri Birliği Başkanı Ali ÇİMEN, kurum müdürleri ve siyasi parti temsilcileri ile çiftçiler katıldı.

Tören tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonra açılış konuşmasını yapan Bilecik İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun YILDIZ; çiftçiliğin meşakkatli bir iş olduğunu ve işlenen arazi sayısının azalması, çiftçi sayısının azalması ve yaş ortalamasının artmasına rağmen, tarımda çok büyük ilerlemeler kaydedildiğini, tarımda dünyada 7. Avrupa’da 1. Ülke olduğumuzu belirterek bu başarı için tüm çiftçilere teşekkür etti. YILDIZ’dan sonra konuşan Belediye Başkanı Fatih BAKICI, BEBKA’nın kırsalda mali destek sunduğu bu tesisin açılışının Bozüyük çiftçilerine hayırlı olmasını diledi. Bu değerli tesiste çok büyük katkıları olan başta Sayın Valimiz olmak üzere, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü’ne, tarımla ilgili aktif çalışmalarından dolayı teşekkür eden Başkan BAKICI, Bozüyük’e yararlı olacak her türlü projenin içinde olmak istediklerini belirtti. Başkan BAKICI konuşmasında ayrıca buradaki amacın çiftçinin emeğini teknoloji ile birleştirerek halka sunulması olduğunu söyleyerek, tesisin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Törende Bilecik Valisi Ahmet Hamdi NAYİR’de ilimizin ve ilçemizin tarım potansiyeline olumlu katkıda bulunacak bu tesisin açılışından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, projenin birlikte iş yapabilme kabiliyeti için bir örnek olduğunu, il ve ilçe müdürlükleri, belediye, kalkınma ajansı ve çiftçi birlikleriyle güzel bir işbirliği yapıldığını söyleyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali NAYİR, ilçe tarımına ürün alımı ile destek veren Migros Bursa Meyve Sebze Bölge Müdürü Ercan SALİHOĞLU’na Teşekkür Belgesi verdi. Daha sonra protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesilerek tesis hizmete girdi. Vali NAYİR ve beraberindekiler tesisi gezerek, proje koordinatörü Orhan KARALAR’dan bilgi aldı. Protokol üyelerine tesiste üretilen işlenmiş kuruyemişlerden ikram edildi.

Bşk- Tarım Kredi BEBKA Paketleme Tesisi Açılışı 3 Bşk- Tarım Kredi BEBKA Paketleme Tesisi Açılışı 4 Bşk- Tarım Kredi BEBKA Paketleme Tesisi Açılışı 9 Bşk- Tarım Kredi BEBKA Paketleme Tesisi Açılışı 2

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.