DOLAR
32,3769
EURO
34,9712
ALTIN
2.325,70
BIST
9.060,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bozüyük Huzurevi Törenle Hizmete Girdi

YENİ ACEZE EVİ TÖRENLE HİZMETE GİRDİ

 

Bozüyük Belediyesi tarafından eski dispanser binasında yapılan revize çalışmaları ile Aceze Evine dönüştürülen bina açılış töreninin ardından hizmet vermeye başladı.

Bozüyük Belediyesi yaşlı bakım evinin şehrin merkezinde yoğun bir yapılaşma içerisinde yer alan eski binasından, ferah, bahçeli ve yaşlılarımızın huzur içinde dinlenmeleri için planlanan proje Belediye Başkanı Fatih BAKICI’nın öncülüğünde yapılan yoğun mesailerin ardından tamamlanarak hizmete girdi. Aceze Evi ile birlikte yaşlılar ve engelliler için evde temizlik hizmeti verecek “Evlere Bakım Aracı” da hizmet vermeye başladı. Tekke Mahalle Dispanser Sokak’ta hizmet vermeye başlayan yeni Aceze Evi’nin açılış törenine Kaymakam Köksal ŞAKALAR, Milletvekili Halil ELDEMİR, Bilecik Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammet AKGÜL, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail ALTINKAYNAK, SGK İl Müdürü Celalettin ATEŞ, Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper KOÇ, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman CAN, Belediye Başkan Vekili Mehmet Doğan TUNÇ, Osmaneli Belediye Başkanı Münir ŞAHİN, Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa YAMAN, Dodurga Belediye Başkanı Selim TUNA, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı GÜNER, AK Parti İl Başkanı Kadir BAYRAK, İlçe Başkanı Mesut ÇETİN, , Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, kurum müdürleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI rahatsızlığı nedeniyle törene katılamazken törenin açılış konuşmasını Belediye Başkan Vekili Mehmet Doğan TUNÇ yaptı. Başkan Vekili TUNÇ konuşmasında büyüklerine sahip çıkan toplumların medeniyeti yakalamış toplumlar olduğunu belirterek tüm yaşlıların Yaşlılar Haftasını kutladı. Ardından Aceze Evi Projesi ile ilgili bilgiler veren Başkan Vekili TUNÇ; “biliyorsunuz ki ilçe merkezindeki Aceze Evi’miz, şehrin kalabalığı içerisinde sıkışmış,burada kalanların vakit geçirebilecekleri bir bahçesi olmayan bir binaydı. Bizler burada misafir ettiğimiz büyüklerimize konforlu ve iyi hizmet verebilmek amacıyla eskiden Verem Savaş Dispanseri olarak kullanılan yeri belediye olarak kamulaştırdık. Büyüklerimiz ve yaşlılarımız için gerekli olan tüm düzenlemeleri ve çalışmaları yaparak burayı amacına en uygun bir şekilde kullanmak için burada kalacakların rahatını düşünerek yeniden düzenledik.  Mahalle sakinlerini de her vakit kullanabilecekleri Bozüyük manzarasıyla hoşça vakit geçirebilecekleri sohbet edebilecekleri bu güzel bakımlı bahçeyi de oluşturduk” dedi. Ardından bir de Belediye tarafından yeni başlatılan yaşlılar ve engelli vatandaşlar için başlatılacak “Evlere Temizlik Hizmeti” ile ilgili olarak müjde veren Başkan Vekili TUNÇ “Belediye olarak hizmetlerimiz bunlarla da bitmiyor. Yeni bir aracımızı yaşlılara hizmet aracı olarak hazırladık ve kullanıma sunuyoruz. İhtiyaç durumunda bütün yaşlılarımızın ve engellilerimizin evlerinde temizlik hizmeti vermeye devam edeceğiz. Bütün ihtiyacı olan engelli ve yaşlılarımızın evlerindeki her türlü bakımı kendilerine belediye personeli olarak yapacağız” dedi.

Başkan Vekilinden sonra konuşan AK Parti Bilecik Milletvekili Halil ELDEMİR Belediye Başkanı Fatih BAKICI’ya geçmiş olsun dileklerini ileterek Başkan BAKICI’ya ilçeye kazandırdığı bu önemli hizmetten dolayı teşekkür etti. Milletvekili ELDEMİR; “Bizi biz yapan değerler vardır, bu değerlerin başında da bizlerin büyüklere hürmet ve saygısı başta gelir. Bizim medeniyetimiz, bizim kültürümüz, büyüklerimize yaşlılarımıza nasıl önem vermemiz gerektiğini çok güzel anlatmış. Kur’an-ı Kerim’in ifadesiyle onlara öf dememeyi, hani biz çocukken nasıl onlar bize merhametle davranıyorlarsa onların da yaşlandığı vakit bizimde onlara o şekilde merhametle yaklaşmamız gerektiğini emretmiş. Annesi babası sağken, hayatta iken, onun rızasını kazanamamış bir evlada adeta beddua etmiş. Böyle bir medeniyetten geliyoruz. İşte Belediyecilik dediğimiz zaman bunu kişilerden yönetimlere taşıdığımız zamanda sadece ve sadece şehirlerin yollarını yapmak, binalarını imar etmek, çöplerini toplamak değil aynı zamanda oradaki çocukların sosyal hayatlarını düşünmek, oralarda yaşayan beldelerde ilçelerde illerde yaşayan yaşlıların da sosyal hayatlarını düşünerek onlara destek olmak, sosyal belediyeciliğinde bir sorumluluğu” diyerek Aceze Evi’nin yapımında emeği geçen başta Belediye Başkanı Fatih BAKICI olmak üzere tüm ekibe teşekkür etti ve yeni Aceve Evi’nin hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından Çarşı Mahalle Muhtarı Bedri YAZ yaşlılarla ilgili kendi yazmış olduğu şiirini seslendirdi. Devamında İlçe Müftüsü Selami BAĞCI tarafından yapılan dua ile birlikte protokol mensupları tarafından açılış kurdelesi kesilerek yeni Aceze Evi hizmete girdi. Törenin ardından bina içerisini gezen protokol üyeleri misafir olan yaşlılarla görüşerek sohbet etti. Tören; yapılan pilav ikramının ardından sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.