DOLAR
32,5185
EURO
34,7901
ALTIN
2.419,81
BIST
9.757,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C

Bozüyük CHP Aday Tanıtım Toplantısı

Bozüyük CHP Aday Tanıtım Toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Örgütü Mart 2014 yerel seçimleri startını Bozüyük’ten verdi. Bozüyük Belediye Başkanlığı için aday olan Metin Torun’un partililere tanıtım toplantısı Bozüyük İlçe Başkanlığında gerçekleştirildi.

Kalabalık bir partili topluluğunun iştiraki ile gerçekleşen toplantıda birlik ve beraberlik mesajlarının yanında hükümete ve Ak Parti’ye sert eleştiriler yöneltildi.

Bozüyük Belediye Başkan Adayı Metin Torun ilk toplantısında Bozüyük için önemli sayılabilecek dört projesini açıklayarak seçim startını verdi. Bozüyüklü tüm seçmenlerin oyuna talip olduğunu ifade eden Torun istişareye dayalı, birlik ve beraberlik içinde bir yönetim benimseyeceklerini belirtti.

Toplantıda ilk olarak konuşma yapan Bozüyük İlçe Başkanı İsmail Jan “Hep beraber çıktığımız bu yolda Başkan Adayımız Sayın Metin Torun’un Bozüyük’ümüzü hak ettiği yere çıkaracağına yürekten inanıyoruz” dedi. Bozüyük’ü değiştirmeye, büyütmeye talip olduklarını belirten Jan “Bozüyük’ün sorunlarını iyi biliyoruz. Bunları çözmek için farklı projeler hazırladık” dedi.

24 ayda herkesin derdini dinledik

İsmail Jan’ın ardından alkışlar eşliğinde konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Metin Torun’un heyecanı, hırsı ve kendine özgüveni dikkat çekti. Sık sık alkışlarla kesilen konuşmasının başında Metin Torun “22 Aralık’ta Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye Başkan Adayı olarak görevi aldım. Bu yol haritasında benle beraber olan İlçe Yönetimimize, İl Yönetimimize verdikleri destekten ötürü teşekkürlerimi iletiyorum” dedi. Torun coşkulu konuşmasına şöyle devam etti; “Daha önce kongrede Cumhuriyet Halk Partisi halkın ta kendisi olacak demiştim. Biz 24 ayda Bozüyük’teki 44 öyü,8 mahalleyi,24 tane camiyi,64 tane kahvehaneyi bütün üyelerimizle dolaştık. Herkesin derdini dinledik. Haziran, Temmuz Ağustos aylarında 1500 üyemiz tek tek arandı ve bu gönüllü üyelerimizden 100 tanesi se 30 martta gönüllü olarak çalışacağını beyan etti. Bunun yanında Eylül ayında 10 kişiyi geçmemek kaydıyla 500 kişiyle eğitimde buluştuk.2014 politikamızı belirlemeden seçmenimizin önüne çıkmak istemedik.15 arkadaşımızla bir politika belirledik ve bu 500 kişinin onayını aldık.”

Bozüyük’te zenginlik üretmek ve bunu Bozüyük’te adil paylaşmak için yola çıktık

Konuşmasının satır aralarında önemli siyasi mesajlar veren CHP Bozüyük Belediye Başkan Adayı Metin Torun özellikle altını çizdiği sözlerinde “Çevreye duyarlı olmak kaydı ile Bozüyük’te zenginlik üreterek, insanların yaşamını kolaylaştırmak ve üretilen zenginliği bütün Bozüyük’te yaşayan hemşehrilerimiz arasında adil paylaştırmak için yola çıktık”dedi.30 Marttaki stratejik hedeflerinin Bozüyük Belediye Başkanlığını almak ve en az 16 Belediye Meclis Üyesi ile Cumhuriyet Halk Partisi’ni Bozüyük Belediye Meclisinde temsil etmek olduğunu ifade eden Torun “Bozüyük’te bilindiği üzere 47 bin seçmen var. Sizlerden ricam kimseyi ötekileştirmeden ,kimseyi ayrıştırmadan, geçmişte ne duyduysanız unutarak bu 47 bin seçmenle Cumhuriyet Halk Partisi’nin bütün politikalarını ve projelerini paylaşmanızdır.” diye konuştu.

“47 Bin oya talibiz”

Oldukça heyecanlı ve enerji dolu bir konuşma yapan Belediye Başkan Adayı Metin Torun konuşmasının son bölümünde Bozüyük’teki 47 bin oya talip olduklarını belirtti. Torun yılardır Bozüyük’te barış ortamının olmadığının herkes tarafından bilindiğini de sözlerine ekledi. Metin Torun “Bozüyük’te barış ortamı var mı? Yok! İşte Cumhuriyet Halk Partisi bu barış ortamını 47 bin seçmenimizi ötekileştirmeden 16 bin yavrumuzu da kucaklayarak bu barış ortamını getirecek.” diye konuştu.

“Sizinle Bozüyük için 4 tane önemli proje paylaşmak istiyorum”

Konuşmasının sonunda Bozüyük için hazırladığı yaklaşık 100 projeden dört tanesine değinen Metin Torun ilk olarak gece vatandaşların hastaneye gitmek için çektikleri sıkıntıya değindi. Torun “Bozüyük’te yaşayan herkes çok iyi biliyor ki gece saat 12’de dolmuş seferleri bitiyor. Bozüyük’teki 21 haneye, fakire, zengine biz diyoruz ki: Yalnız değilsiniz..12’den sonra yalnız değilsiniz. Çünkü Yediler Mahallesindeki bir evladımız gece ateşli bir hastalık geçirdiği zaman 4 Eylül’deki bir Eczaneye 55 lira Taksi Parası veriyor. Bozüyük’te 4 bin emekçimiz 12-8 çalışıyor. Onun karısı, çocuğu, babası evde yalnız. Biz göreve geldiğimizde 12’den sonra yalnız değilsiniz hizmetini başlatıyoruz. Bir diğer hizmetimiz Belediye Meclisi ile ilgili. Ben 5 yıldır Belediye Meclis Üyesiyim.25 kişi ve 1 Belediye Başkanına mahkum bir Bozüyük var.Bu kim olursa olsun işletme körlüğü demek. Buna bir çözüm getirmek gerekirse; bizim 8 tane mahallemiz var.8 Muhtarımız var.60’a yakın sivil toplum örgütümüz var.6 siyasi parti ilçe başkanımız var.Ben Belediye Başkanı olursam buradan söz veriyorum ayda bir kez olan Belediye Meclis Toplantılarından iki gün önce bu 60 kişi toplanıp Belediye Meclisinde muhakkak bir önerge vermek zorunda olacaklar. Bunun nedenini sorarsanız şunu söylemek gerekir; bir çok kez bakıyorsunuz ki bir herhangi bir dernek başkanı belediyenin hizmetlerinden yoğun şikayette bulunuyor. Muhtarlar da aynı dertten muzdarip. Biz çok seslilik ilkesi içerisinde Belediye Meclis Toplantısından üç gün önce 60 kişiyle Bozüyük’ü konuşacağız.” dedi.

“Kapalı Pazaryerini kaldıracağız; Seramik Yolu hemzemin geçidini tekrar açacağız”

Projelerini partililer ve yerel basın mensupları önünde saymaya devam eden Metin Torun Salı günleri vatandaşların kabusu haline gelen Kapalı Pazaryerinin kapatılacağını ve başka yere nakledileceğini söyledi. Bozüyük için önem atfeden konu ile ilgili proje geliştirdiklerinin altını çizen Torun “Anket yaptırdık vatandaşlarımızın yüzde 99’u Kapalı Pazar Yerinin bir sorun teşkil ettiği yönünde görüş bildirdi.30 Mart’tan sonra göreve geldiğimizde, bu konuda şu an mühendislerimiz çalışıyor; kimseyi mağdur etmeden büyük sorun olan Kapalı Pazar Yeri bizim iktidarımızda kaldırılacaktır. Bir diğer sıkıntı ise 1988 yılından beri süregelen Bozüyük’ün tren yolu ile ikiye ayrıldığı gerçeğinden yola çıkarak Saraycık Caddesi ve Kapalı Pazar geçişi ile merkezimiz iki noktadan birbiri ile ulaşım sağlayabiliyor. Bu konuda maliyet olarak bakarsak 25 yılda 30 milyon lira benzin ve mazot israfı oldu. Size buradan söz veriyorum Seramik Yolu hemzemin geçidi araç trafiğine açılacak. Bozüyük tam bu orta noktadan birbirine bağlanacak.” dedi.

“Diğer 96 projemizi üç ay içinde periyodik olarak açıklayacağız”

Sözlerinin sonunda bu dört projesinin haricindeki diğer 96 projesini Ocak, Şubat ve Mart ayları içinde açıklayacağını ifade eden Metin Torun yüreğini koyarak toplantıya katılanlara teşekkür etti ve herkesi çok sevdiğini söyledi.

Metin Torun’un ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen CHP İl Başkanı Çağatay Karaahmet ise son günlerde yaşanan ve bazı bakanların istifası ile sonuçlanan yolsuzluk olaylarına vurgu yaparak Ak Parti iktidarını sert bir dille eleştirdi. Karaahmet “Gelinen noktada Osmanlının son döneminden faklı bir durum yoktur. Ciddi anlamda gelişen iç ve dış borç, vatandaşlarda büyük bir huzursuzluk, ezilenin daha fazla ezildiği, Güneydoğuda şimdilik bitti gibi gözüken ,ne olduğu belirsiz bir çözüm süreci ama yaşanan sert bir savaş, bütün komşularla uyuşmazlık gösteren bir dış işleri, ekonomisi batmış bir Türkiye ve en kötüsü çoluğunuzun çocuğunuzun rızkını iç eden hakikaten yürüten bir yürütme organı…Tarih tekerrürden ibarettir. Bu siyasi parti kurulurken nerelerden izinler alındığını, hangi odaklarla görüşmeler yapılarak, milli görüş gömleğini çıkarttık, çağdaş Türkiye’yi kuruyoruz diyen görüşün ne hale geldiğini görüyoruz” diye konuştu. Hükümete yönelik sert eleştirilerini sürdüren Karaahmet “Yoksulluğu yeneceğiz, yasakları kaldıracağız ve yolsuzlukla mücadele edeceğiz diyen Başbakan halkı kandırmıştır. El ele tutuşan erkekle kızdan tutunda vatandaşın doğuracağı çocuk sayısına kadar mahremiyetine karışan bir yürütme var.Bu adam evimizin içine kadar girdi ve yasaklar koymadı mı? Ve gelinen son kriz Cumhuriyet Tarihinin en büyük yolsuzluğu. Konulan, iç edilen, yürütülen paralar akıllara zarar rakamlar. Türkiye’de kara para, altın ve imar yolsuzluğu yaşanıyor. Şu anda bu buzdağının görünen yüzüdür. Görünmeyeni ne yapacaksınız? Ben yırtık ayakkabı ile siyasete girdim diyen Başbakan Wikileaks belgelerinde İsviçre’de 8 tane hesaba sahip bir Başbakandır. Dünya’nın sayılı zengin Başbakanlarından biridir. Bunu ben söylemiyorum; Wikileaks Belgeleri söylüyor” diye konuştu. Yırtık Ayakkabı ile siyasete giren Başbakanın çocuğunun gemicikleri, gemileri olduğunu dile getiren CHP Bilecik İl Başkanı Avukat Çağatay Karaahmet “İşçinin, köylünün mazotundan alınan vergi aynı, Başbakanın oğlu gemi ticareti yapıyor diye geminin aldığı mazotun vergisi daha düşük” dedi. Artık mızrağın çuvala sığmadığını ve bu saatten sonra gidilecek noktanın olmadığını ifade eden Karaahmet “Yargıya müdahale zaten yıllardır var. Şimdi en son hamlelerini de yaptılar. Yıllardır yürütmeyi ve yasamayı elinde tutan bu iktidar kendisini denetleyecek olan yargıyla uğraşıyor. YPK ile uğraştı, ordu ile uğraştı, üniversitelerle uğraştı; her yerle uğraştı. Bütün bağımsız kurumları kendine bağladı. Aydınlardan ordu mensuplarına kadar, gazetecilerden üniversite öğrencilerine kadar düşünen kesimi, konuşan kesimi hapse tıkmadı mı? Hukuk garabeti; bir genelge ile; bakın dün savcı çıktı; açıklamasını yaptı. Bir genelge ile gizli soruşturma yöneten savcının elindeki gizlilik silahını aldı. Nerede kaldı hukuk? “diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.