DOLAR
32,3752
EURO
35,0539
ALTIN
2.326,91
BIST
9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
20°C

BOZÜYÜK BELEDİYESİ’NDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

BOZÜYÜK BELEDİYESİ’NDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

 

Bozüyük Belediye Başkanlığı ile Belediye-İş sendikası arasında yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri mutlu sonla noktalandı. 2015 yılı için işçilerin günlük yevmiyelerine  % 9 oranında zam yapıldı.

Bozüyük Belediyesi’nde yapılan imza töreninde konuşan Belediye Başkanı Fatih BAKICI “benim için çalışan çok önemlidir. Geldiğim günden beri tek talimatım vardır. İlk başta belediye çalışanının parası yatacak, diğer ödemeler keza yavaş yavaş yapılır. Yaklaşık olarak 27 aydır burada beraber çalışıyoruz. Ben maaşlarınızın şimdiye kadar aksatıldığını hiç düşünmüyorum, olmamıştır da. Biz Bozüyük’e hep beraber hizmet ediyoruz. İşin ağırlıklı kısmı, yüklü kısmı da sizlerin üzerinizden geçiyor. O yüzden de alnınızın teri kurumadan, sizlere hakkınızı vermemiz gerekiyor. Zaten belirli rakamlar konuşulmuş. Biz de en sonunda işçimize vermemiz gereken hakkı neyse onu verelim dedik. Devletimizin devlet memuruna vermiş olduğu rakamın üzerinde bir pay verelim istedik. Bizde bu sene için % 9 gibi bir artış yapalım dedik. Çünkü emek neyse bizimde karşılığını ona göre vermemiz gerekiyor. Yapmış olduğumuz zam inşallah sizleri mutlu eder” diyerek sözleşmenin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Belediye İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Güney DEMİRDAŞ’ta yaptığı konuşmada “Toplu İş Sözleşmemizin bütün maddeleri ile toplu bir şekilde anlaşma sağlanmıştır. Bozüyük Belediyesi’ne ve Belediye İş Camiasına hayırlı olsun” dedi.

Yerel Sen Genel Sekreter Yardımcısı Yahya BİLGİN ise konuşmasında “Biz işçi sendikasıyla otururken bir işveren sendikası olarak hiçbir zaman her ne kadar kanunen Çalışma Bakanlığı’nın çıkarttığı kitaplarda terim anlamında iki taraf karşı karşıya oturuyormuş gibi gözükse de Bozüyük Belediyesi’nin işvereni Bozüyük Belediyesi’nin burada hizmet üreten Belediye Başkanı, yöneticileri, işçileriyle birlikte yönetiyor. En verimli şekilde bu çalışmayı hizmeti yapması için biz ortaklaşa bir çalışma programı anlamında bir çalışma yürüttük. Bugün itibariyle de bunu sonlandırmak için burada bulunmaktayız” diyerek sözleşmenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti ve hayırlı olmasını diledi.

Yapılan konuşmaların ardından tören Bozüyük Belediyesi adına Başkan Fatih BAKICI ve Belediye İş Sendikası adına Güney DEMİRDAŞ’ın sözleşmeyi imzalamaları ile sona erdi.

Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni (17.03.2015) 1 Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni (17.03.2015) 2 Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni (17.03.2015) 5

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.