DOLAR
32,3799
EURO
35,1599
ALTIN
2.323,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

BOZÜYÜK BELEDİYESİ TİYATRO GRUBU “TÖRE” İLE

Bozüyük Belediyesi Tiyatro Grubu ilk kez seyirci karşısına çıktığı “töre” adlı oyun ile seyircisinden tam not alarak başarısını ispatladı.

Bozüyük Belediyesi bünyesinde çalışmalarına başlayarak 3 aydır yoğun bir tempo ile çalışmalarını sürdüren Bozüyük Belediyesi Tiyatro Grubu hazırladıkları ilk oyun ile seyirci karşısına çıktı. Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunu Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI eşi Emine BAKICI ve kızları ile birlikte izlerken ayrıca Dodurga Belde Belediye Başkanı Selim TUNA ve vatandaşlar da ilgi ile izledi. Tiyatro Grubu, Turgut ÖZAKMAN’ın ‘Töre’ adlı tiyatro eserini 11 kişilik oyuncu kadrosu ile  başarıyla sahneledi. Yönetmenliğini M. Tamer UYAR’ın yaptığı, kan davası gibi önemli bir toplumsal sorunu işleyen oyunda töre cinayetleri ele alınırken, kadınların toplumsal barışın sağlanması konusundaki etkisi ve önemi vurgulanıyor. Bir sevdanın ve törelerin çatışmasını aşkın bir töre karşısında ki çaresizliğini ve umudunu anlatan oyun izleyicisini zaman zaman  hüzünlendirirken zaman zaman da güldürdü.

Oyunun sonunda kısa bir konuşma yapan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI oyunun yönetmeni ve oyuncuları tebrik ederek “Metristepe Kültür Merkezi bir binadan ibaret olmasın, içinde yaşamın ve neşenin her zaman yaşandığı, gerçek anlamda kültürel bir adres, hemşehrilerim için bir buluşma yeri olsun istemiştim. Bu gerçekleşti ve hepimizi çok mutlu etti. Burada ders alan, oyuncu olma yolunda bence oldukça ilerlemiş arkadaşlarım gerçekten profesyonel oyuncular gibi bir performans sergilediler. Ben kendilerini ve hocalarını tebrik ediyorum, bizlere çok güzel bir oyun sergilediler. 3 aylık eğitim süresi sonunda sergiledikleri ‘Töre’ oyunu ile usta oyunculara taş çıkarttılar” dedi. Oyunculara çiçek, oyunun yönetmeni Tamer UYAR’a de plaket takdim eden Başkan BAKICI tiyatro grubunun başarılarının devamını diledi. Daha sonra Başkan BAKICI, eşi  ve Belde Belediye Başkanı Selim TUNA, yönetmen ve oyuncular ile birlikte salondaki konukları selamladılar.

Bozüyük Belediyesi Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen “Töre” adlı yetişkin oyunu daha sonra belirli periyotlarda tekrar sahnelenecek.

tiyatro töre 9 tiyatro töre 1 tiyatro töre 3 tiyatro töre 5 tiyatro töre 7

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.