DOLAR
32,5706
EURO
34,8788
ALTIN
2.427,65
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Bozüyük Belediyesi Anka Tiyatro Grubu

Bozüyük Belediyesi Anka Tiyatro Grubu

Bozüyük Belediyesi tarafından düzenlenen tiyatro etkinliği ile ANKA Zihinsel Engelli (Down Sendromlu) Çocuklar Tiyatro Grubu tarafından oynanan “Hacivat ile Karagöz” adlı tek perdelik komedi oyunu beğeni ile izlendi.

Bozüyük Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen tiyatro etkinliğine Bozüyük Belediye Başkan V.Fatih BAKICI, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Mesut ÇETİN, Engelliler Derneği Başkanı İsmail ÇELİK ve Dernek üyeleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Tayfun TOSPACI’nın yazıp yönettiği tek perdelik “Hacivat ile Karagöz” adlı oyunun başrollerini paylaşan down sendromlu Hüseyin ERSİN ve Bahadır SAVAŞ’ın eşsiz performansları izleyenlere hem neşeli dakikalar yaşattı, hem duygulandırdı. Oyunun sonunda izleyenlerle birlikte yapılan kolbastı da yoğun ilgi gördü.

Programın sonunda konuşan Bozüyük Belediye Başkan V. Fatih BAKICI başarılı oyunculara teşekkür ederek “biliyorsunuz Down Sendromu 800 yada 1000 çocuktan birinde görülen bir rahatsızlık. Bu çocuklarımızın hem kendine özgüveni ve de aynı zamanda toplum bilincini yaşatabilmemiz için onlara çok destek olmamız gerekiyor. Bozüyük’ümüzde de Şehit Zafer İpek  İş okulu var. Burada da eğitim gören öğrencilerimiz ve aynı zamanda öğrencilerimize büyük çaba sarf eden çok değerli bir okul müdürümüz var.  Kendisi de aramızda. Bizler onları müsait olduğumuz zamanlarda ziyaret ediyoruz ve eksikleri var mı diye soruyoruz. Muhakkak tüm Bozüyük olarak her çocuğumuzu bu konularla ilgili hem bilinçlendirmek hem onlarında hayata bir anlamda daha bağlı kalmasını sağlayacağımız ve hep birlikte daha iyiye götürebileceğimiz inancındayım” dedi. Ardından Başkan V. BAKICI başarılı oyunculara günün anısına seramik tabak hediye etti.

Öte yandan programın başında söz alan Bozüyük Engelliler Derneği Başkanı İsmail ÇELİK’de “Biz engeliler olarak birbirimizin farkındayız ama normal bir vatandaşın bizi fark etmesi için bu gibi etkinliklerin ve sosyal sorumluluk projelerinin daha da artmasını istiyoruz. Gerçek yaşamın içinde var olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” diyerek bu organizasyonun gerçekleştirilmesini sağlayan Belediye Başkan V. Fatih BAKICI’ya teşekkür etti ve günün anısına üzerinde Şeyh Edebali’nin Osmangazi’ye nasihatinin yer aldığı bir seramik hediye etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.