DOLAR
32,2423
EURO
34,7092
ALTIN
2.412,51
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Açık
22°C
Bilecik
22°C
Açık
Salı Açık
26°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C

Bozüyük Belediye Tiyatrosu Muhteşem Bir Oyun ile Perdelerini Açtı

Bozüyük Belediye Tiyatrosu muhteşem bir oyun ile perdelerini açtı.

 

“Bu Toprağın Çocukları Buluşuyor” adlı oyunun prömiyerinde salonu tamamen dolduran sanatseverler oyunu ilgiyle izledi.

Bozüyük Belediye Tiyatrosu, her sene sınavla aldığı öğrenciler arasından mezun olan öğrencileri ile hazırladıkları ilk oyunları “Bu Toprağın Çocukları Buluşuyor” adlı oyun ile ilk sahne sınavlarını başarı ile verdi. Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyun, oyuncuların başarılı performanslarıyla göz doldururken izleyiciden de tam not aldı. Oyunun sonunda sahneye gelen Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu oyunun sahnelenmesinde emek veren herkese teşekkür ederek “Bozüyük’te göreve geldiğimizde, sanatı, sporu, müziği tüm sanat dallarıyla Bozüyük’ün içinde güzel günlerin olmasını istedik. Bunu çok türlü şekillerde yapabilirdik. Büyükşehirlerden donanımlı sanatçılar getirirdik, sık sık profesyonel tiyatro grupları getirebilirdik, ama biz bunu istemedik. O nedenle en başta sevgili Kıvanç Hoca, İlknur ve Özgür hocalarımızla buluştuk. Sağ olsunlar Bozüyük’e geldiler ve bizim ekibimizin ilk nüvesini (Çekirdeğini) oluşturdular. Ondan sonra oyunlardaki kadrolarımız Bozüyük’ün içinden yetenekli oyunculardan oluşsun istedik. İşte görüyorsunuz ne kadar güzel… Onları seyrederken çok duygulandım. Sanki İstanbul’un çok mutena bir semtinde, oradaki tiyatro sahnesinde bir oyun seyrediyor gibiydik, hepsi bizim çocuklarımız.” dedi. Konuşmasında ayrıca sosyal ve kültürel alanlardaki çalışmalarından da bahseden Başkan Bakkalcıoğlu “Bir sanat evi ve bir gülümse kafe yaptık. Burada özel çocuklarımızın içinde olacağı bir ortam oluşturuyoruz. Hocalarımız da orada çalışmalarını sürecek. Bir kreş hazırlıyoruz, oda yakın zamanda hizmete girecek. Tüm bunlarla birlikte inşallah Bozüyük tiyatrosuyla, sporuyla ve müzik konserleriyle çocukların cıvıl cıvıl sevinçle yaşadıkları bir kent olacak” dedi.

Türkiye’nin iki zıt kutbunda gösterilen Nazım Hikmet Ran ve Necip Fazıl Kısakürek’in hayatlarının ortak noktalarından hareketle oluşturulan oyun, iki şairin aynı acılar çektiğini, benzer zorluklarla mücadele ettiğini, ikisinin de vatan sevdasıyla yanıp tutuştuğunu kanıtlayan şiirleri üzerinden kuruldu. Oyun, bu iki şairden yola çıkarak aslında hepimizin ne kadar birbirimize benzeyen insanlar olduğumuzun da bir özeti.

Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunu Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Odunpazarı Belediye Başkan Vekili Meclis Üyesi Kadir Kodak, Bozüyük Belediye Başkan Yardımcıları Mahmut Fındık ve Ali Şahinoğlu, STK ve siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda tiyatrosever izledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.