DOLAR
32,3674
EURO
34,9625
ALTIN
2.325,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

BOZÜYÜK 12 GÜNDÜR DEMOKRASİ NÖBETİNDE

BOZÜYÜK 12 GÜNDÜR DEMOKRASİ NÖBETİNDE

Bozüyük, 15 Temmuz’da yapılan darbe girişiminin ardından başlayan ve 12 gündür devam eden demokrasi nöbetinde birlik ve beraberlik sergiliyor.
Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan ve akşam namazının ardından başlayan dün akşamki programa Garnizon Komutanı Binbaşı Alper KOÇ, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI, eski Belediye Başkanı Mehmet Talat BAKKALCIOĞLU, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Dodurga Belde Belediye Başkanı Selim TUNA, AK Parti İlçe Başkanı Mesut ÇETİN, CHP İlçe Başkanı İhsan ESEL, AK Parti ve CHP İlçe Teşkilatları, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Nizamettin ÇAM, Bem-Bir-Sen İl Başkanı Güray KARAMANKAYA ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte vatandaşlar katıldı. Demokrasi nöbetinin 12. Günü programına ayrıca Eskişehir Hacı Kadir Camii Emekli İmamı Osman YILDIRIM Hoca katılarak değerli sohbetleriyle demokrasi nöbetine destek verdi. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı gecede ayrıca marşlar söylenerek şiirler okundu. Tüm vatandaşlar hep bir ağızdan demokrasi şehitlerimiz ve ülkemizin bekası için dua etti. Sohbetin ardından Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI, Osman YILDIRIM Hoca’ya üzerinde Bozüyük’ün simgesi Metristepe Anıtı bulunan bir tablo hediye ederek demokrasi nöbetine değerli sohbetleri ile katkı sağladığı için teşekkür etti. Daha sonra vatandaşlara hitap eden Başkan BAKICI “Geçmişte yaşanmış her olay bugün bizlere ders alma niteliğindedir.
Hocam Allah razı olsun ben belki gözlerim yaşlı bazı konularda dinlemek nasip oldu. Daha önce kendisini zaten tanıyoruz. Ama böyle bir ortamda bizleri duygulandıran beraberliğimizin her toplumun ferdinin aslında aynı olduğunu, başı açık, kapalı hiç önemli değil. Değerli Hocamız; Türk olduğu zaman, bu milletin evladı olduğu zaman, vatan denildiği zaman, devlet denildiği zaman, millet denildiği zaman, bayrak denildiği zaman her türlü işin üstesinden geleceğini bizlere çok güzel anlattı. Ve bizler de şunu söylüyoruz: eğer söz konusu vatansa gerisi teferruattır. 246 tane şehidimiz var diyoruz. Şehitlik herkese nasip olmuyor, bunu da bilmek lazım. Bu millet için şehit olmuşları şehit olan kardeşlerimizi muhakkak her ortamda yad ediyoruz. Ve anıyoruz. Anmamızda gerekiyor. Bugün Boğaziçi Köprüsünün adı 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri olarak köprünün adı da değiştirildi. Bunu düşünenlerden Allah razı olsun. İnşallah bizde bir projemizde bunun adını yaşatmayı hedefliyoruz. Ama şunu söylemeden de edemiyoruz. Bugün yapılan sadece bir siyasi partiye yapılmamıştır. Bugün yapılan darbe, bu ülkede yaşayan her toplumun bireyine, her vatandaşa yapılmıştır. Meydanlarda çoluğumuz, çocuğumuz, engelli vatandaşımız, yaşlı dedelerimiz, teyzelerimiz, ablalarımız, kardeşlerimiz var. Ne için? bu devlet için, bu vatan için buralarda toplanıyoruz. Eğer şayet ki bir daha ayaklanırlarsa bu milletin onlara müsaade etmeyeceğini göstermek için toplanıyoruz. Allah hepinizden razı olsun” dedi.
Gece boyunca Bozüyük Belediyesi tarafından demokrasi nöbetçilerine çay, simit, sıcak çorba ve pilav, ayran ikramı yapılırken kalabalık sabahın erken saatlerine kadar alandan ayrılmadı.
Bşk- Demokrasi Nöbeti Osman Yıldırım Hoca 23

Bşk- Demokrasi Nöbeti Osman Yıldırım Hoca 1

Bşk- Demokrasi Nöbeti Osman Yıldırım Hoca 5

Bşk- Demokrasi Nöbeti Osman Yıldırım Hoca 6

Bşk- Demokrasi Nöbeti Osman Yıldırım Hoca 10

Bşk- Demokrasi Nöbeti Osman Yıldırım Hoca 12

Bşk- Demokrasi Nöbeti Osman Yıldırım Hoca 19

Bşk- Demokrasi Nöbeti Osman Yıldırım Hoca 21

Bşk- Demokrasi Nöbeti Osman Yıldırım Hoca 22

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.