DOLAR
32,5108
EURO
34,9455
ALTIN
2.433,58
BIST
9.795,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

BOZÜYÜK 1. KARAKUCAK GÜREŞ FESTİVALİ BAŞLADI

BOZÜYÜK BELEDİYESİ 1. KARAKUCAK GÜREŞ FESTİVALİ BAŞLADI

Bozüyük Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Karakucak Güreşleri Festivali gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başladı.

Bozüyük Çınar Taksi kavşağında başlayan ve Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam eden kortej yürüyüşüne Bozüyük Kaymakamı Hasan YAMAN, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI, Bozüyük Cumhuriyet Başsavcısı Savaş KILIÇ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan YILDIZ, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı GÜNER, Kent Konseyi Başkanı Osman TEKELİ, TSO Başkanı Buğra LEVENT, Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, AK Parti İlçe Başkanı Mesut ÇETİN ve ilçe teşkilatı, güreşçiler ve çeşitli illerden gelen güreş federasyonu temsilcileri katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda sona eren kortej yürüyüşünün ardından Güreşçiler ve Belediye Başkanı Fatih BAKICI tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk koyuldu.Şehitler için saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

 

Güreş festivalinin açılış programında konuşan Belediye Başkanı Fatih BAKICI; “Bu gün sizlerle ilçemizde bir ilke daha hep birlikte imza atıyor, bir ilki daha hep birlikte yaşıyoruz. Bu yıl ilkini gerçekleştirmekten büyük onur ve mutluluk duyduğum festivalimiz bu yıl 1. yaşında. Ama inşallah geleneksel hale getireceğimiz festivalimizin rabbim izin verirse 10. 20. hatta 50. yaşını görmeyi de nasip etsin inşallah. İnsanlık tarihinin en eski sporlarından biri olan güreş, Türk spor tarihinde de önemli bir yere sahip. Bizlerde bu festival ile ata sporumuza sahip çıkalım, bu sporun güzelliklerini hep birlikte yaşayalım, bu sporu gençlerimize anlatalım, öğretelim istedik. Yaklaşık olarak 500 sporcumuzun katılacağı Festivalimizde birbirinden değerli güreşçilerimizi ağırlayacağız. Türkiye Güreş Federasyonu ile birlikte düzenlediğimiz ve 2 gün sürecek festivalimizin şeref konukları arasında; Milli güreşçi Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Mahmut DEMİR, Milli güreşçi Avrupa ve Dünya Şampiyonu Harun DOĞAN, Milli güreşçi Avrupa, Dünya Şampiyonu Olimpiyat 3’sü Soner DEMİRTAŞ, Milli güreşçi Avrupa ve Dünya Şampiyonu Rıza YILDIRIM, Milli güreşçi Avrupa ve Dünya Şampiyonu Mustafa KAYA yer alıyor. Ben kendilerine bizlere zaman ayırıp, yarın bizlerle birlikte olacakları için teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca bu ilk festivalimizin ilk güreş ağası olan Mehmet BAYRAM kardeşime de destekleri için teşekkürlerimi sunuyorum. Sağolsunlar var olsunlar. Festivalimizin izleyenlerin güreşin tüm güzelliklerini görebileceği ve sportmence mücadelelerin yaşanacağı festivalimizde müsabakalarımız yarın kapalı spor salonumuzun yanındaki çim sahamızda yapılacak. 40 farklı ilin Güreş Federasyonu temsilcilerinin katılacağı festivalimizde; Minikler, Yıldızlar ve Büyükler olmak üzere toplam 3 kategoride düzenlenen müsabakalarda 30 baş pehlivan, 500 lisanslı sporcu ve Bilecikli minik güreşçilerimiz ter dökecek. Bu vesile ile ülkemizin çeşitli illerinden buraya gelen güreşçi kardeşlerimize ve hoş geldiniz diyor, güreşçi kardeşlerimize başarılar diliyorum ve tüm hemşehrilerimi festivalimize davet ediyorum” dedi.

 

Başkan BAKICI’nın ardından konuşan İlçe Kaymakamı Hasan YAMAN; “Güreşlerin ilçemizde düzenleniyor olması bizleri son derece mutlu etti. Bu süreçte gösterdiği büyük çaba ve heyecandan dolayı Belediye Başkanımız Fatih BAKICI’ya emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. ATATÜRK’ün dediği gibi “ben sporcunun zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” nice böylesine güzel programlarda bir arada olmak dileği ile hepinizi selamlıyorum” dedi. Festival Cumartesi saat 11.00’de kapalı spor salonu çim sahasında gerçekleştirilecek müsabakalar ile devam edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.