DOLAR
32,3290
EURO
35,0728
ALTIN
2.298,20
BIST
9.058,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

BOSNA İLE TİCARET KÖPRÜSÜNÜN TEMELLERİ SARAYBOSNA ATILDI

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ve Hersek Bölgesel Kalkınma Ajansı (REDAH) arasında işbirliği protokolü imzalandı.
REDAH (Regionalne razvojne agencije za Hercegovine) Bosna Hersek’in güney ve güneybatı bölümünde yeralan Hersek Bölgesinin ekonomik kalkınma ajansıdır. Bölge, ülke yüzölçümünün % 24’üne, ülke nüfusunun %12’sine sahiptir. Bölgenin en büyük şehri olan Mostar’da bulunan REDAH, yatırım olanaklarının geliştirilmesi ve yabancı yatırımcının bölgeye çekilmesini amaçlamaktadır.
27 – 29 Eylül tarihlerinde BEBKA heyeti tarafından Saraybosna’ya ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarete BEBKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Bilecik Valisi Ahmet Hamdi NAYIR, Bilecik TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi UZUN, BEBKA Genel Sekreteri Tamer DEĞİRMENCİ, BEBKA Kalkınma Kurulu Başkanı Hasan ÇEPNİ ve BEBKA Kalkınma Kurulu Başkan Vekili Hasan ÖZTÜRK katıldı.
BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci ve REDAH Başkanı Ivan Juriliji’nin imzaladığı protokol sayesinde Bilecik’te çeşitli alanlarda faaliyet gösteren firma temsilcilerine ikili ticaret ve yatırım fırsatları sunulacak. Ayrıca Bursa – Eskişehir – Bilecik ve Hersek Bölgelerindeki iş ortaklıkları arasında alım – satım, ticaret ve yatırımın bütün sahalarında karşılıklı işbirliği desteğinin geliştirilmesi de amaçlanmaktadır. İmzalanan protokol sayesinde uluslararası pazarların geliştirilmesinde çok önemli görülen küçük ve orta ölçekli işletmelerin Avrupa ile işbirliği ve uluslararası işbirliği konularında ortaklaşa çalışmalar yapılmasını kapsıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.