DOLAR
32,3733
EURO
34,9950
ALTIN
2.325,67
BIST
9.091,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bölge Mucitler Sergisi Protokolü

Bozüyük Girişimciliği Destekleme Derneği, Bilecik Milli Eğitim Müdürlüğü, Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası, Bilecik TSO Kadın Girişimciler Kurulu ve Bilecik Genç Girişimciler Kurulu, Eskişehir ETO Kadın Girişimciler Kurulu, Eskişehir ESO Genç Girişimciler Kurulu, Kütahya KUTSO Kadın Girişimciler Kurulu, Kütahya KUTSO Genç Girişimciler Kuruluşu işbirliğinde Bölge Mucitler Sergisi düzenlenmesi konusunda protokol imzalandı.
Protokol ile Bilecik Eskişehir ve Kütahya olmak üzere 3 ili kapsayan, marka olmuş faydalı model ve patent sahibi kişi ve kuruluşların stand açarak, kendilerini tanıtmalarına fırsat tanımayı, yenilikçilik ve buluşlar ile markalaşma konularında başta üniversite öğrencileri olmak üzere halkın da aydınlatılarak bu konuda teşvik edilmesi, bu yönde yapılacak çalışmalara destek verilmesi ve katılımcı kişi ve kuruluşların birbirleriyle de işbirliği yapabilmelerine imkan tanınması ve bu konularda uzmanlaşmış kişiler ile işadamı ve işkadınları ile beraber izleyici kitlesine panel düzenleyerek ülkedeki mucit sayısını arttırılması dolayısıyla ülke kalkınmasına destek verilmesi hedefleniyor.
Bozüyük Girişimciliği Destekleme Demeği Başkanı Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yerel Projeler Koordinatörü Celali Yılmaz, Markalaşma Faydalı Model ve Patent alma konularında ülke olarak dünya sıralamasında sonlarda yer aldığımızı kaydederek, bölgedeki marka faydalı model ve patentli ürünler ile yenilikçi ürünleri sergilemek, bu konuda bilinçlendirme ve farkındalık oluşturmak, buluş yapmayı teşvik ederek, ülkemizin teknoloji alanındaki çalışmalanna katkı sağlamak amacıyla 1. si Bozüyükte 2. si Bilecik’te gerçekleştirilen Yerel Mucitler Serginin 3. sünü Bölge Mucitler Sergisi olarak Eskişehir’de düzenleneceğini ve sergi için paydaşlarla protokol imzalamak üzere Bilecik Ticaret ve Sanayi Odasında bir araya gelindiğini söyledi.
Yılmaz, şöyle devam etti:
”16-22 Kasım 2015 Tarihleri arasında ülkemiz de de kutlanan Global Girişimcilik Haftası nda 17 Kasım 2015 tarihinde Yerel Mucitler Sergisinin 3. Bölge Mucitler Sergisinin ilkini 3 ilin yenilikçi kişi ve kuruluşlarının katılmasıyla Eskişehir de Osman Gazi Üniversitesi salonunda stand açarak ve konusu markalaşma olan panel düzenleyerek etkinliğimiz gerçekleşecektir. Bu 3 ilimizde benimde buluşum var, yenilikçi ürünüm var diyen kişi veya kuruluşlar bizimle irtibat kurduklarında, sergide yer alabilmeleri için kendilerine ücretsiz stand dahil her türlü kolaylık sağlanacaktır. Bölgemize ve ülkemize hayırlı olsun.”
İmza törenine, Bilecik Ticaret Sanayi Odası Başkanı Fevzi Uzun ve Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak katıldı.

DSC_0005 DSC_0054

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.