DOLAR
32,3852
EURO
35,0493
ALTIN
2.326,85
BIST
9.128,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bizler Sendikacıyız Haklarımız İçin Mücadele Ederiz

Türk Büro Sen Bilecik İl temsilcisi Cüneyt Taşkesen gerçekleştirdiği basın açıklamasında, sendikacı olduklarını ve hakları için mücadele edeceklerini ifade etti.

Türk Kamu Sen Bilecik İl Temsilciliği binasında yapılan basın açıklamasında, 1 Eylül Adli açılış yılını değerlendiren Taşdelen, hala bir çok ilçede eksikliklerin olduğunu dile getirerek şu ifadeleri kullandı; “Bilecik ve Bozüyük ilçemizde Adliye binalarımız yetersiz, Gölpazarı, Söğüt ve Osmaneli ilçelerimizde hala Kaymakamlık binalarında hizmet vermeye çalışıyoruz, duruşma salonları, mahkeme ve Savcılık kalemlerimiz, İcra müdürlüğü, arşivlerimiz yetersiz. Dosyalarımız artık o kadar şişti ki ne kalemler nede arşivler artık almıyor. Yemekhanemiz yok. Personel sayımız eksik. Son bir yıldır da personel alımı yapılmadı. Eksiklikten dolayı arkadaşlarımız zaman zaman zorunluluktan dolayı yer değişiklikleri ve ek görevlerle karşı karşıya gelmektedir. Daha öncede dile getirdiğimiz gibi 2012 yılından bu yana da memurlarımıza hiç bir kurumda fazla mesai ücreti verilmemektedir.”

ATAMALAR DANIŞTAY TARAFINDAN DURDURULDU!
SGK Sosyal Güvenlik Kurumunda gerçekleştirilen görevde yükseltme sınavına Bilecik’ten 5 arkadaşlarının katıldığını ve içlerinden kazanan kişilerin de olduğunu ancak atamaların Danıştay tarafından iptal edildiğini belirten Taşkesen, “SGK Sosyal Güvenlik Kurumunda 05 Nisan 2014 tarihinde Ankara’da görevde yükselme sınavı yapıldı, bu sınava Bilecik den de arkadaşlarımız katıldı.25 Nisan 2014 tarihinde sonuçlar açıklandı. Bilecik deki arkadaşlarımız dan da bu sınavı kazanan arkadaşlarımız oldu.13-16 Mayıs 2014 tarihlerinde de arkadaşlarımızdan tercihleri alındı, ancak atamalar Danıştay kararı gereği tüm kurumlarda geçerli olmak üzere durduruldu. Yeni bir düzenleme yapılmak üzere ertelendi.23 Temmuz 2014 tarihli resmi gazetede yeniden düzenleme yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu da, bu doğrultuda 12.08.2014 tarihli Görevde Yükselme Sınav Kurulu toplantısında Sosyal Güvenlik Merkezi Müdür Yardımcısı, Sosyal Güvenlik Mali Hizmetler Merkezi Müdür Yardımcısı ve Memur unvanlı kadrolar için yeniden başarı listesinin ilan edilmesi ile tercihlerin alınmasına müteakip atama işlemlerinin başlatılmasına Şube Müdürü ve Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü kadroları için yazılı sınavlarının başarı listesinin ilanına müteakip sözlü sınavlarının 08/09/2014 tarihinde başlatılmasına Şef kadroları için tercih işlemleri ve atama işlemlerinin Şube Müdürü, Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü, Sosyal Güvenlik Merkezi Müdür Yardımcısı ve Sosyal Güvenlik Mali Hizmetler Merkezi Müdür Yardımcısı atama işlemlerinin tamamlanmasına müteakip boşalan Şef unvanlarının birimlerdeki ihtiyaçlar çerçevesinde yeniden değerlendirilerek atama işlemlerinin başlatılmasına” karar vermişti. Kamuoyunda SGK’da atamaların yapılacağı yahut iptal edileceğine yönelik çeşitli spekülasyonlar yer almaya devam ediyor. Sınava giren SGK çalışanları ise büyük bir mağduriyet yaşıyor.” dedi.

SENDİKACILIKTA ETKİLİ OLMAK EYLEM YAPMAKTIR

Sendikacılıkta etkili olmanın eylem yapmak ve hak aramak olduğunu sözlerine ekleyen Taşkesen; “Sendikacılıkta etkili olmak eylem yapmaktır hak aramaktır birilerinin hakkını ararken birilerinin hakkını yememektir. Ancak büro memur- sen yöneticileri geçtiğimiz günlerde Bilecik de bazı kurumları ziyaret etmişler Türk büro- sen den istifa etmelerini memur- sen e geçmelerini eğer memur- sene geçerlerse müsteşardan ve milletvekillerinden söz aldıklarını simlerinin müsteşarlara ve milletvekillerine verileceğini ve yardımcı olunacağını alenen söylemişlerdir. Ben buradan soruyorum. Siz Sendikacı mısınız siyasi parti temsilcisi misiniz isimlerini kullandığınız müsteşarların, milletvekillerinin ve parti il başkanlarının bu gelişmelerden haberi var mı?” dedi.

BİZLER SENDİKACIYIZ HAKLARIMIZ İÇİN MÜCADELE EDERİZ!

Taşkesen kendilerinin sendikacı olduklarını ve hakları için mücadele ettiklerini ifade ederek, “Bizler sendikacıyız. Haklarımız için mücadele ederiz.4688 sayılı yasa çerçevesinde haklarımızı ararız. İsteklerimizi dileklerimizi yasal yollarla ve basın aracılığı ile hükümetten isteriz. Bizim siyasi partilerle ve onların yöneticileri ile 1.dereceden bağlantımız olmaz. Herkese eşit mesafede yaklaşırız. Seçim günü geldiğinde her Türk vatandaşı gibi sandığa gider oyumuzu kullanırız. Hiç bir üyemizi şu kişi ya da şu parti diye yönlendirmeyiz. Ancak Büro Memur-sen il temsilcisi arkadaşımız bu yıl yapmış olduğu tek basın açıklamasında bizleri sürekli basının önünde olmakla eleştirmiş yetkili ve etkili olduklarını duyurmuştur.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.