DOLAR
32,5461
EURO
34,8989
ALTIN
2.435,42
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

Biz ne zaman bu kadar merhametsiz olduk

Biz ne zaman bu kadar merhametsiz olduk

Resimde görülen köpek muhtemel bir yılbaşı kutlaması, bir doğum günü yahut karne hediyesi olarak alınmış ve sonra gene muhtemel evdeki eşyalara zarar verdiği belki koltukları parçaladığı belki eve tuvaletini yaptığı için salıverilmiş bilemiyoruz çünkü ne sahibine ulaşıp bakımını yaptırabildik ne mülki amirliklerden bir sonuç alabildik.

Bir tek öğrendiğimiz sahipli olduğu ve el konulamayacağı, ya bilgi eksikliği ya umursamazlık bilemiyoruz.Resmi gazetede yayınlanan hayvanların korunmasına dair uygulama yönetmeliği madde 50 de der ki;

MADDE 50 – (1) Denetim sonunda; 5199 sayılı Kanuna aykırı hareket eden ve bu suretle bulundurduğu hayvanların bakımını ciddi şekilde ihmal ettiği ya da onlara ağrı, acı veya zarar verdiği denetim elemanlarınca tespit edilen kişilerin hayvanlarına, denetime ve idarî para cezası vermeye yetkili makam veya merci tarafından el konulur. Denetime ve idarî para cezası vermeye yetkili makam veya merci, yerel yönetimlerle işbirliği yaparak söz konusu hayvanların yeniden sahiplendirilmesini ya da koruma altına alınmasını sağlar.

Yani yönetmelik kötü muamele ya da bakımının yapılmadığını tespit ettiğiniz hayvanlara gerekli tutanaklar tutulduktan ve cezai işlem uygulandıktan sonra el koyma yetkisi veriyor. Peki bizim kurumlarımız napıyor, hemen söyliyim orman müdürlüğü hayvan sağlığı birimi sadece inek, kuzu gibi besi hayvanlarıyla ilgileniyor, belediye, sahipli, karneli diyor kenara çekiliyor e bu çocuk ne yapsın çocuk şu an arka ayağına basamıyor belli ki keçeleşmiş tüyünün altında yaralar oluşmuş hatta belki de yaralar kurtlandı bile sizin anlayacağınız şu an bu köpeği kurtlar canlı canlı yiyor ve bizim elimizden hiç bir şey gelmiyor.

Her yıl Ekim ayının 4. günü birileri çıkıyor hayvanlarımıza sahip çıkalım, onları koruyalım diyor hatta bu sene abarttılar yıllardır yapılmayan konu kabahatler kanunundan çıkarılıp ceza hukuku içine alınacağı söylendi olan yine hayvanlara oluyor. Bu köpek muhtemelen Şirin Kent Sitesinde ikamet birine ait sürekli oralarda ve Ormancılar Sokak üzerinde görülüyor. Sahibine de bişi söylemiyorum belki mücbir sebepleri vardır bilemiyorum belki hastadır bakamayacak durumdadır belki parası yoktur ama bu denli vicdansız olabileceğine bilerek isteyerek bu köpeğin bu hale gelmesine izin vereceğine inanmıyorum.

Diyeceğim şudur bu köpek ölüyor, yetkililer el atmazsa deri altında bulunan kurtlar bu hayvanı canlı canlı yiyecek ve bizlerde buna mani olmadığımız için hesap vereceğiz.

Belki kamuoyu oluştururuz da köpeğe el konulup, tedavileri yapılır diye umuyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.