DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

BİTKİSEL ATIK YAĞ VE ATIK PİL TOPLAMA NOKTALARI OLUŞTURULDU

 

ATIK YAĞ VE ATIK PİL TOPLAMA PROJESİ” EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Bilecik Belediye Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ve çevreci belediyecilik anlamında güzel bir örnek olan atık pil ve atık yağ toplama projesi eğitimleri başladı.

Bilecik Belediyesi Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi ve Bilecik Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisleri projelerini şehrimize kazandırarak, çevreci belediyecilik anlamında büyük adımlar atan Bilecik Belediyesi, şehrimizin genelinde atık yağ ve atık pillerin doğaya ve ekonomiye zarar vermeden belirli noktalarda toplanmasına ilişkin eğitimlerine başladı.

Bilecik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen eğitimler, ilimizin bütün mahalle konaklarındaki mahalle sakinlerine verilmeye başladı.

Bilecik Belediyesi tarafından organize edilen ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kimya ve Süreç Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin sunumuyla gerçekleştirilen eğitimlerin ilk etabında, bütün Mahalle Konaklarındaki ev hanımlarına, atık yağ ve atık pillerin toplanması konularında bilgi verildi.

BİTKİSEL ATIK YAĞ VE ATIK PİL TOPLAMA NOKTALARI OLUŞTURULDU

Bilecik Belediye Başkanlığı tarafından önceki yıllarda okullarda atık yağ ve atık pil toplama çalışmaları ve kampanyaları ile başlayan proje kapsamında, Mahalle Konakları ve Mahalle Muhtarlıkları’na bitkisel atık yağ ve atık pil toplama noktaları oluşturuldu.

Bilecik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Mühendisi Gürkan Akyurt ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kimya ve Süreç Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin görsel sunumları eşliğinde gerçekleştirilen eğitimlerde; Evsel Geri Dönüştürülebilir Atıkların, Bitkisel Atık Yağların, Atık Pillerin toplanması ve geri dönüşüme kazandırılması ile bu tür atıkların doğaya ve ekonomiye verdiği zararlar konusunda eğitimler veriliyor.

Aynı zamanda atık yağların lavabolara ve çöpe dökülmesinin önlenmesini teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında, atık yağ getiren vatandaşlarımıza getirdiği atık yağın miktarı oranında hediyeler verilmektedir.

Mahalle Konaklarında büyük bir başarı ve büyük bir verimlilikle devam eden eğitimler, daha sonraki aşamalarda bütün hanelerin bilgilendirilmesiyle devam edecek.

DSC_6444 DSC_6476 DSC_6430 DSC_6439

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.