DOLAR
32,4454
EURO
34,7775
ALTIN
2.442,56
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
22°C
Bilecik
22°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
20°C

Bitki Koruma Ürünleri Veri Tabanı Programı Kullanıma Açıldı.

Ülkemizde ruhsatlı bitki koruma ürünleri (BKÜ) ile ilgili ihtiyaç duyulan bilgilere reçete yazma yetkilileri ve bitki koruma ürünleri ile ilgilenen tüm paydaşların anında elektronik ortamda ulaşabilmeleri amacıyla Bakanlığımızca ‘ Bitki Koruma Ürünleri Veri Tabanı’ oluşturulmuştur.

31.12.2014 tarihi itibariyle Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü web sayfasında (http://bku.tarim.gov.tr) hizmete açılmıştır.

Bu program Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Bitki Koruma Ürünleri Daire Başkanlığı ruhsat birimince yürütüleceğinden programda yer alan bilgiler sürekli güncel ve erişime açık olacaktır. Program ile ilgili düzenlemeler sürekli olarak ilgili birimce yapılacak ve kullanıma açılacaktır.

Program kısaca; bitki koruma ürünlerine ait firma bilgileri, ruhsat bilgileri (imal-ithal),yasaklanan aktifler, etiket bilgileri, yeni ruhsatlanan bitki koruma ürünleri, formülasyonları, bitkiler zararlı organizmalar, kullanım dozları,son ilaçlama ile hasat arasındaki süre gibi bilinmesi gereken tüm bilgileri içerecek olup bu bilgilere ihtiyaç duyan herkes internet ortamında bilgisayar, tablet ve cep telefonlarından erişilebilecektir.

Bitki Koruma Ürünleri Veri tabanı programı sürekli güncel ve erişime açık olacağından ve yapılacak her türlü değişiklik anında sistemde görüleceğinden dolayı yasaklamalar, ruhsatlandırmalar vb gibi bilgiler bayiler, teknik elemanlar tarafından takip edilecek, bu konulara ilişkin çalışan kişilere resmi bildirimler yapılmayacağından bürokratik işlemler hızlanacaktır.

Ayrıca üreticilerimizde yetiştirdikleri ürünlere ruhsatlı ilaçları, etki sürelerini, etiket bilgilerini, zararlı organizmaları siteden takip ederek bilinçli bir üretim yapabileceklerdir.

projezirai

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.