DOLAR
32,3998
EURO
34,8047
ALTIN
2.397,66
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
20°C
Bilecik
20°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
15°C
Pazar Açık
18°C
Pazartesi Açık
23°C

Bir Türlü Bitmeyen Yenişehir Yolu

Bir Türlü Bitmeyen Bilecik -Yenişehir Yolu

16 yıldır çalışmaları devam eden ve maalesef bir türlü bitmeyen Bilecik-Yenişehir yolunda meydana gelen tozuma nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor.

2007 yılında yapımına başlanan ve çeşitli nedenlerle uzun yıllardır bitmeyen Bilecik-Yenişehir yolunda sürücüler, tozuma nedeniyle önünü ve yolu görmekte zorlanırken, bu durum trafik kazalarına davetiye çıkarıyor.

Bilecik-Yenişehir yolunu kullanan bir vatandaş tarafından gönderilen videoda, çalışmaların devam ettiği yolda önde giden aracın yapmış olduğu tozuma nedeniyle, arkasından gelen sürücünün görüş alanının toz bulutuyla kaplandığı görülüyor. Önünü ve yolu görmekte zorlanan sürücüler ”Başka bir ülkede olsa trafik güvenliği olmadığı için yolu kapatırlar. Her gün bu yolu kullanan sürücülere Allah yardım etsin.” ifadelerinde bulundu.

4 Temmuz 2022  tarihinde dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2022 yılı sonuna kadar Bilecik-Yenişehir Yolu’nun tamamını bölünmüş yol olarak hizmete açacaklarını açıklamış, Bilecik’in ulaşım ve erişim yatırımları için 22 milyar 547 milyon liralık yatırım yapıldığını kaydederek Ankara-İstanbul YHT hattın üzerinde bulunan T26 Tüneli’nin altyapı çalışmalarında yüzde 75 fiziki ilerleme sağlandığını da dile getirmişti.

Bu Yıl O Hepimizi Uzamasıyla Üzen Yol Çalışmasını Bitireceğiz

27. Dönem Bilecik Milletvekili Selim Yağcı ise 23 Mart 2022 tarihinde sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımında, uzun zamandır sabırsızlıkla hep birlikte beklediğimiz Bilecik-Yenişehir yolu yapım çalışmalarının programa uygun şekilde devam ettiğini belirterek, yolu 2022 yılının sonunda tüm yönleri ile hizmete açmayı hedeflediklerini ifade etmiş ve konuya ilişkin tereddütleri olan vatandaşlara Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün bilgi notunu ek olarak iletmişti.

Bilgi notunda, (Bursa – İnegöl ) Ayr. – Yenişehir – Bilecik – Osmaneli ) Ayr. Yolu Km: 25+000 – 65+314 Kesiminin (İkmal) Yapım İşi ihalesinin 04 Kasım 2019 tarihinde yapıldığı. Sözleşmesi 26 Kasım 2019 tarihinde imzalanan söz konusu işe, yüklenici İrem inşaat Yapı San. ve Tic. A.Ş. tarafından 29 Kasım 2019 tarihinde başlandığı ve 39,8 Km BY-BSK uzunluğundaki yolda, 2021 yılı sonuna kadar toplam 27,9 Km bölünmüş yol imalatının ( 21,0 Km BY-BSK, 6,9 Km BY-SK) tamamlanarak trafiğe açıldığı ve ihale kapsamında Hisar (70,5m), İncirli (87m) olmak üzere 2 adet köprünün bulunduğu ve fore kazık imalatlarının tamamlandığı bildirilmişti.

2022 yılında kalan 11,9 km’lik kesimde ve iki adet köprüde çalışma yapılması planlandığı ve işin sözleşme maddelerine göre bitiş tarihinin 14 Temmuz 2023 olduğu  fakat işin daha erken bir tarihte bitirilebilmesi için tüm hazırlıkların yapıldığı, makine ve ekipman parkının bu doğrultuda arttırılarak, çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği kaydedilmişti.

Yorumlar

  1. mikail dedi ki:

    bilecik bunu hak ediyor degeriniz bu kadar