DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
16°C
Bilecik
16°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
18°C
Pazartesi Açık
22°C
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

Bir İnsanı Döverek Öldürmek Nedir

Bir İnsanı Döverek Öldürmek Nedir Ya, aklınızı mı yitirdiniz Allah sizden insanı yaşatın derken üstüne bir de içinizdeki vahşete din kılıfı uydurmak nedir. Kadının alt tarafı saçı gözüktü diye üstelik! canice döverek öldürmek! Nedir biri anlatsın arkadaşım ya! Yeter artık kılda keramet aramayın artık bırakın bu saçma sohbetleri yeter artık yemin ediyorum bu baskıyı yapan herkesten şikayetçi olacağım, veremeyeceksiniz bu hesabı rabbinize.

Şeriat dediğin şey bir yönetim biçimidir hacı başındaki halifede yönetici, hani söylendiği gibi hiç bir kutsallığı yok. Yönetim biçimi bizimki cumhuriyet onlarınki şeriat. Sözde dinimiz bunu emrediyor dinimize uygun yönetildiklerini iddia edenler her yasağı çiğneyip, kulun yaşam hakkını da görmezden gelip sadece saçının teli gözüktü diye bir kadının canını alıyor. Hayretler içindeyim yemin ediyorum. Yuh olsun sizin insanlığınıza! yuh olsun kadınlığınıza!

İran’da yaşanan skandaldan bahsediyorum eminim hepiniz sosyal medyadan görmüşsünüzdür. Çok eminim Türkiye’ de de bu olaya oh olsun diyecek, saçını göstermeseymiş diyecek cehalette, canilikte insanlar vardır.

İslam dini hatta Kur’an da yazdığına göre; bu kitap diğer tüm kitapları onaylayıcı niteliktedir ayetine dayanarak hiç bir din sizden bunu istemiyor haddinizi bilin!, bırakın dinin sahibi koyduğu kurallara uymayanlara sorsun ki böyle bir kural yok. Sizler ilk emir OKU! Yu görmezden gelip, rabbinizin sizden ne istediğini bilmeyip dini saça, kıla indirgediniz ya yuh olsun size.

Elmalılı Hamdi Yazır’ın Hak Dini Kuran Dili isimli 12 ciltlik tefsirinde Kur’an hani sizin nazarınızda anlaşılmaz kitap ya, hadis olmadan olmaz ya buyurun ilk Kur’an-ı Kerimin tefsirini yapan zat şöyle der; bir şeyin dinen yasak olabilmesi için Kur’an Dilinden bahsediyor Kur’anın farklı yerlerinde bu yasak olduğu iddia edilen şeyin cezasının olması gerekir der. Bakıyoruz dinimizde saçı açık gezeni, dövün, sövün saçını kesin başını koparın gibi bir ayet yok işin güzel tarafı hiçbir zaman bu hakkı sana tanımıyor, bilerek isteyerek birini öldürmediğin sürece ki onda da affetmesi onun için daha hayırlıdır diyor hak sahibi için. Yok yani öyle bir kural yok, saçını ört, elini ört, gözüne kadar örtün yok bunlar, on bin kere de okusanız yok bu yasaklar. Sadece dışarı çıkarken kadınların süslerini saklamayı söylüyor süsten kastı da ziynet eşyası zaten Hz. Aişe’nin gerdanlığından sonra iniyor ayet, korunmaları için daha hayırlıdır diyor. Ziynet süs demek yani senin ziynetin saçın değil.

Şöyle de açayım konuyu, en büyük ibadetlerimizden namazı ele alalım, namazın içindeki ve dışındaki şartlara bir bakın; içindeki şartlar (hacı biz bunları okulda gördük ya nasıl bir eğitim alıyorsunuz) İftitah tekbiri, kıyam, kıraat, rükû, secde ve ka’de-i ahiredir öyle mi itiraz edebilecek yok peki içindeki şartalara bakıyoruz Hadesten ve Necâsetten tahâret, setr-i avret, istikbali kıble, vakit ile niyet bunların ne olduğunu din kültürü dersi gören herkes bilecektir biri tekbir Allahu Ekber demek vs peki içindeki şartlarda ne diyor; içini temizle, dışını temizle, avret yerini kapa, kıbleye dön ve niyet et. Her şeyi açık açık anlattığını, tek kaynak kitabımızın Kur’an-ı Kerim olmasını tekrar tekrar yineleyen rabbim sizce neden saçını kapa kahrolası dememiş, neden avret yerinden bahsetmiş yada din sadece kadınlara gelmediğine göre bu şartlarda erkeğin şortla namaz kılması ne oluyor yav saçma salak şeyleri konuşturuyorsunuz insana.

Okuyun hacı okuyun! imamlar değildir dinin muhatabı. Soru sorarken imamların da bir nefsi olduğunu unutmayın..

Ben böyle yazmaya devam edeceğim ister okur azıcık aklınızı başınıza toplarsınız Kur’an-ı Kerimi okursunuz ya da zaten ilk emirde Allah’a itaat etmemekten kaybedersiniz.

Okuyup anlayacağız bunun için Türkçe okuyacağız ki hayatımıza entegre edebilelim. Size Türkçe ibadet edin de demiyorum ama Kur’anı okurken Türkçe okuyun.
Saygılar…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.