DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
20°C

“Bir Dakika Yaşa Anlarsın” isimli proje..

“Bir Dakika Yaşa Anlarsın” isimli proje..

İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Bilecik Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu “Bir Dakika Yaşa Anlarsın” isimli proje kapsamında 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinliği düzenlendi. Düzenlenmiş olan etkinlikte ilk olarak İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Psikologu Nermin Kübra AVCI, öğrencilere “size göre engelli nedir, engelli insanlara bakışınız bugüne kadar nasıldı?” sorusunu yöneltti. Daha sonra engelli olmayan insanların yaşamadığı ve anlayamayacağı sıkıntıları bir dakika yaşatmak adına öğrencilerin kimi bedensel engelli kimi görme engellilerin yerine geçti, öğrencilerden Psikolog Nermin Kübra Avcı, kapının açılması, pencerenin kapatılması, masa tenisi oynamaları, su içmek gibi bazı aktiviteler yapmalarını istedi. Psikolog Nermin Kübra Avcı bu kez aynı soruyu aktivitelerden sonra sordu ve öğrenciler ile engellilerin yaşatığı sıkıntıları, karşılaştıkları problemleri, engellilere bakış açılarında nasıl bir değişim olduğunu paylaşabilecekleri bir grup çalışması yaptı. Bu aktivitelerle engellilerin günlük hayatta yaşadıkları zorlukları bir nebze olsun anlatabilmek ve engellilere karşı duyarlılık oluşturmak amaçlandı.

Programa Sosyal Hizmet Uzmanı Fatma KIRIK, Psikolog Nermin Kübra AVCI, İşaret Dili Tercümanı Hülya NAVRUZ, İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet SELÖZ, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

DSC_0001 DSC_0009 DSC_0018 DSC_0024 DSC_0038 DSC_0045 DSC_0061 DSC_0070

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.