DOLAR
32,3733
EURO
34,9950
ALTIN
2.325,67
BIST
9.091,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilim ve Kültür Sohbetlerinin konuğu Ercüment Doğan oldu

Bilecik Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ercüment Doğan Bilim ve Kültür Sohbetlerinin konuğu oldu.

 

“Üniversite Bilecik’in en büyük gücü”

 

Bilecik Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni, başarılı oyuncu Ercüment Doğan, Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirilen Bilim ve Kültür Sohbetleri’ne konuşmacı olarak katıldı.

 

Bilecik’te tiyatronun gelişmesi için yıllar boyu çaba sarf eden isimlerden biri olan Doğan, konuşmasına Bilecik Tiyatro Festivali’nin yıldan yıla gösterdiği gelişimi anlatarak başladı. İlk yıllarında seyirci bulmakta zorlanılırken, aradan geçen 13 yılın ardından festivalde boş koltuk bulmanın imkansız hela geldiğini belirten Doğan, festivalin bugün itibariyle “Türkiye’nin en iyisi” olduğunu söyledi. Doğan, yakın zamanda Kültür Bakanlığı tarafından Bilecik Belediyesine ödül verileceğini ve diğer illere Bilecik’in bir model olarak sunulacağını ifade etti.

 

Konuşmasında, “Üniversite Bilecik’in en büyük gücü” diyen usta oyuncu, tiyatro konusunda gösterdikleri hassasiyet için Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim TAŞ’a teşekkür etti. Üniversitede açılan tiyatro kulübünün kendisini çok memnun ettiğini ve kulüple yakın ilişki içinde olduklarını belirten Doğan, Rektör TAŞ’tan tiyatroya verdikleri desteği sürdürmelerini istedi.

 

Önümüzdeki dönemlerde Bilecik’te tiyatro alanında yeni gelişmelerin yaşanacağının da müjdesini veren Ercüment Doğan, Bilecikli tiyatro izleyicilerine Devlet Tiyatroları oyunlarını izletmek için çalışma yaptıklarını söyledi. Doğan ayrıca, yakın zaman içerisinde Üniversitemiz Sürekli Eğitim Merkezinde diksiyon eğitimlerine başlanacağını da ifade etti.

 

Ercüment Doğan’ın söyleşisine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim TAŞ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dursun HAZER, Genel Sekreter Doç. Dr. Cihan DARCAN ve Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doc. Dr. Yakup ÖZTÜRK’ün yanı sıra akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Programın sonunda Ercüment Doğan’a Rektör TAŞ tarafından üniversitemizin anı tabağı hediye edildi.

 

engn8732 engn8747-copy

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.