DOLAR
32,5540
EURO
34,9597
ALTIN
2.449,32
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Bilecik’ten Sadece 20 Kişi İl Dışına Çıktı

Bilecik’ten Sadece 20 Kişi İl Dışına Çıktı. Bilecik’te Koronavirüs ile mücadelede mecbur kalınmadıkça seyahat edilmemesinin zorunlu hale getirilmesinin ardından Bilecik il merkezinden il dışına gitmek için bir 24 saat içerisinde sadece 20 kişi talepte bulundu.

Bilecik Şoförler Odası Başkanı Selman Aydeniz’den edindiğimiz bilgilere göre, ülkemizde yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınacak tedbirler kapsamında  şehirler arası seyahatlere getirilen düzenleme ile ilgili yapılan toplantının akabinde alınan kararlar dolayısıyla son 24 saat içerisinde Bilecik il merkezinden il dışına çıkmak isteyen 20 kişi oldu.

Bilecik Valisi Bilal Şentürk başkanlığında, Belediye Başkanı, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı ve İl İdare Kurulu üyelerinin katılımıyla 28 Mart 2020 tarihinde saat 09.00’da yapılan toplantının ardından  İçişleri Bakanlığı’nın 28 mart 2020 tarih ve 6009 sayılı talimatlarıyla Covit-19 virüsünün yayılmasının önüne geçilmesi amacıyla şehirlerarası otobüs ile seyahate düzenleme getirilmiş, söz konusu düzenleme ile tüm vatandaşların bulundukları şehirde kalmaları gerektiği bildirilmişti. Ancak tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ile özellikle son on beş gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşların şehirlerarası yolculuk yapması Valilik izni ile gerçekleştirilebileceği belirtilmişti.

 

Bu kapsamda İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Mustafa Budak başkanlığında, Şube Müdürü Ercan Gönültaş, Bilecik Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü Hikmet Şenol, Komiser Ramazan Öncü, Şoförler Cemiyeti Başkanı Selman Aydeniz, BİLKOOP Başkanı Halil Uyanık ve Otogar Sorumlusu Onur Akgün’ün katılımıyla oluşturulan “Seyahat İzin Kurulu” Bilecik yeni otogarında faaliyete geçirildi.

Bilecik’ten il dışına çıkmak isteyen 20 kişi seyahat izin kuruluna başvuruda bulundu. Ayrıca oluşturulan sağlık kontrol noktalarında, seyahat etmesine izin verilen yolcuların sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra il dışına gönderildiği öğrenildi.

Bilecik’in İlçelerinde de  “Seyahat İzin Kurulu” oluşturularak kaymakamlar tarafından konunun takibi sağlanıyor.

Bilecik’te polis ve jandarma ekiplerince Bursa, Eskişehir, Kütahya, ve Sakarya istikametlerin şehrin giriş ve çıkışında belirlenen kontrol noktalarda şahsi araçlarıyla seyahat eden vatandaşlara gerekli kontrol ve bilgilendirme yapılıyor.  Vatandaşlar mücbir bir sebep yoksa seyahat etmemeleri konusunda uyarılıyor.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.