DOLAR
32,5840
EURO
34,7992
ALTIN
2.514,18
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Bilecik’ten Kaç Göçmen Avrupa’ya Geçmek Üzere Sınırlara Gitti

Bilecik’ten Kaç Göçmen Avrupa’ya Geçmek Üzere Sınırlara Gitti ? Türkiye’nin sınırı açmasının ardından, Türkiye topraklarındaki çeşitli uyruklardan göçmenler, Avrupa’ya çıkış yapılabilecek Türkiye’nin tüm bölgelerinden, Yunanistan sınırı da dahil olmak üzere adeta akın ettiler.

Türkiye’nin gitmek isteyen göçmenlere kapıları açmasının ve 1 ay süreyle açık kalacağının açıklanmasının ardından Türkiye’nin farklı illerinden göçmenler apar topar Edirne sınırı da dahil olmak üzere çeşitli noktalardan Avrupa’ya geçebilmek için batı bölgelerine akın etti.

Yunanistan Edirne’deki sınırı kapatarak hatta sınıra otobüsler çekerek göçmenlerin ülkelerine girişini önlemek için güvenlik tedbirlerini arttırırken, kalabalık grupları dağıtmak için göz yaşartıcı gaz dahi kullandı.

Yunanistan Başbakanı Kriyakos Miçotakis, Yunanistan’ın Suriye’deki trajik olaylardan sorumlu olmadığını ve başkaları tarafından alınan kararların sonuçlarına maruz kalmayacağını belirterek, yasadışı girişlere izin verilmeyeceğini ve sınırda güvenliğin arttırılacağını kaydetmişti.

Gazeteci, Sunucu ve Yazar Cüneyt Özdemir, geçiş bölgelerinden sadece biri olan Edirne’deki Yunanistan sınırına giderek buradaki son durumu gözler önüne serdi.

Ormanlık bir alanda toplanan göçmenler gece -1 dereceye düşen sıcaklıkta ve zor şartlarda sınırdan geçebilmek için bekliyor.

Rusların Suriye’de Ne İşi Var?

Özdemir, göçmenlerin bulunduğu alanda  ‘Rusların Suriye’de ne işi var?’ sorusu ile ilgili olarak, Rus Genel Kurmay Başkanı Valery Vasileviç Gerasimov’un kendi adını verdiği Gerasimov doktrini, hibrit savaş doktrininden bahsetti.

Rus Genel Kurmay Başkanı Gerasimov’un bu doktrin ile  ‘Rusların Suriye’de ne işi var?’ sorusuna cevap verdiğini belirtti.

Hibrit Savaş Nedir?

Rus Genel Kurmay Başkanının tezine göre, artık çağımızda devletler birebir savaş açmıyor,  özellikle gelişen iletişim modelleriyle hibrit savaş diye tanımlayabilecek yeni savaş modelleri geliştirilebileceğini belirtiyor.

Özdemir, Kırım örneğini vererek, hibrit savaşın, bir ülkede bir karışıklık çıktığı zaman, o ülkeye özellikle muhalefetini desteklemek için yardımcı olunduğunu, askeri güç ile stratejik olarak desteklediğini, sahada askerlerin kendi ülkesinin üniforması ile olmasa da sivil yada o ülkenin üniforması ile o ülkede bütün gelişmelere destek olup, ülkede karışıklılığa sebebiyet vererek, o ülkedeki karışıklıktan faydalanıp iktidarı olmanın amaçlandığını söyledi. Özdemir, sonuçta stratejik noktaların işgal edildiğini, ‘Bunları siz mi yapıyorsunuz?’ diye sorulduğunda ise, sonuna kadar inkar edildiğini Kırım örneğini vererek belirtiyor.

Özdemir konuşmasına şöyle devam ediyor;

Baktığınız zaman Putin’in buna cevap vermemesinin ve sürekli inkar etmesinin normal olduğunu görüyorsunuz. Ruslar, Suriye’de ne arıyor? Rusların belkide en büyük hayali gerçekleşmiş durumda belkide. Sıcak denizlere Suriye sayesinde açılmış durumda. Şu anda diyelim, ABD’nin Türkiye’de bir kaç tane üssü var. Diyelim İncirlik Üssü var. Rusya’nın ise şu an Orta Doğu’da bir üssü değil bir ülkesi var. Suriye adında bir ülkesi var. Ne derse ruslar Suriye onu yapıyor. O yüzden şu ana kadar baktığınız gelişmelerde bu hibrit savaşın önemli bir uygulamasının bizzat ruslar tarafından, Rus Genel Kurmay Başkanı tarafından hayata geçirdiğini görebiliyorsunuz.

Bilecik’ten Yola Çıkan Afganistan Uyruklu Şahıs Yunanistan Sınırında

Özdemir daha sonra alanda bulunan Afganistan uyruklu bir kişi ile  sohbet ediyor.

Afganistan uyruklu kişi 4 senedir Türkiye’de olduğunu Bilecik’ten Televizyonda haberi duyduktan sonra herkesin gece 12.00 de minibüs ile yola çıkarak sınıra geldiğini ve akrabalarıyla birlikte Avrupa’da herhangi bir ülkeye gitmek istediklerini kaydetti. Afganistan uyruklu bir diğer kişi ise, zor şartlarda sınırdan geçmek için alanda beklediklerini çocukların da bu alanda bulunduğunu soğuk ve yağmur nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan çocuklar için yardımcı olmasını rica etti.

Videonun devamında Özdemir, Bilecik’ten Edirne Pazarkule Sınır Kapısına giden 5 kişilik bir başka aile ile de sohbet etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün yaptığı açıklamada saat 21.02 itibarıyla Edirne üzerinden ülkemizden ayrılan göçmen sayısının 36.776 olduğunu kaydetmişti.

Bilecik’te bulunan göçmenlerden ise, kaç kişinin Avrupa’ya göç etmek için sınıra gittiği net olarak bilinmiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.