DOLAR
32,5183
EURO
34,7309
ALTIN
2.485,00
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C

BİLECİK’TEN CANLI YAYINLANAN ”82 İL 82 SAHABİ” ADLI PROGRAMIN FİNALİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BİLECİK’TEN CANLI YAYINLANAN ”82 İL 82 SAHABİ” ADLI PROGRAMIN FİNALİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bilecik Belediyesi ve Siyer Araştırma Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen ve birçok televizyon ekranında Canlı yayınlanan ”82 İl 82 Sahabi” adlı programın finali, Bilecik’te gerçekleştirildi.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programda, Yazar Mehmet Emin Yıldırım, Peygamber Efendimizin Sahabelerinden Ebu Hureyre’yi (R.A) anlattı.

Birçok televizyon kanalında canlı olarak yayınlanan 82 İl 82 Sahabi programının finali, Muhammed Emin Yıldırım’ın kendine has muhteşem sunumuyla, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik’te gerçekleştirildi.

Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Mehmet Emin Yıldırım, 3 yıldır çok kutlu bir yolculuğa Adana’dan, Peygamber Efendimizin sahabilerinden Hazreti Ebubekir’i (R.A) anlatmakla başladıklarını ve Şeyh Edebali Diyarı Bilecik’te de yine o kutlu sahabilerden Ebu Hureyre’yi (R.A) anlatarak, final yapmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve ülkemizdeki 82 ilde, Peygamber Efendimizin, sahabilerini anlattıklarını ve bunun büyük bir kutlu yürüyüş olduklarına vurgu yapan Mehmet Emin Yıldırım programda Ebu Hureyre’nin (R.A) Peygamber Efendimiz ile olan yakınlığı, ondan aldığı örnek ahlak ve Efendimizden rivayet ettiği hadisi şerifler hakkında bilgi verdi.

Sahabelerin İslam ve toplumsal hayatımızdaki önemi ve değerli şahsiyetlerini örnekle anlatan Mehmet Emin Yıldırım, günümüz insanlığın o parlak döneme olan ihtiyacı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Başta Peygamber Efendimiz olmak üzere kutlu sahabiler hakkında konuklara ve gençlere tavsiyelerde bulunan Mehmet Emin Yıldırım, katılımcılardan büyük ilgi gördü.

BİLECİK BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

”BİLECİK’TE ÇOK KUTLU BİR PROGRAM GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, programın sonunda yaptığı konuşmada Bilecik’te birçok anlamda çok kutlu ve mutlu olan bir gece yaşadıklarını belirtti.

Peygamber Efendimizin ve onun için çok önemli olan sahabilerinin bizler için önemine değinen Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları kaydetti:

”Gerçekten bugün taşı mermer, toprağı seramik, yaprağı ipek, kuruluş ve kurtuluşun şehri, Şeyh Edebali, Ertuğrulgazi, Osmangazi ve Dursun Fakih gibi değerli şahsiyetlerin ayak izi ve gözlerinin feri olan Bilecik’te çok güzel ve anlamlı bir gece yaşıyoruz. Peygamber Efendimiz ve onun sahabilerinin anlatıldığı bu güzel geceye katılan tüm katılımcılara hoşgeldiniz diyor, selam ve saygılarımı sunuyorum. Gerçekten bugün Cenabı Hakkın ”Habibim sen olmasaydın, kainatı yaratmazdım” gibi büyük bir sırra nail olan Peygamber Efendimizin sahabilerinden Ebu Hureyre’yi (R.A) anlamaya çalıştık. Öyle ki bu sözü edilen sahabiler de Peygamber Efendimizin; ”Sahabilerim gökteki yıldızlar gibidir” gibi kutlu ve şerefli bir sözün muhatabı olmuşlardır. Bu akşam çok değerli ilim adamı ve Hocamız Mehmet Emin Yıldırım’dan bu kutlu şahsiyetleri anlamaya çalıştık. Ben böyle güzel bir organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği olan başta Siyer Araştırmaları Merkezi ve belediyemiz çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Cenabı Allah’ın bizleri böyle güzel ve anlamlı gecelerde buluşturmasını dileyerek, hep birlikte daha iyiye daha güzele diyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Selim Yağcı, Konuşması Mehmet Emin Yıldıım’a, üzerinde Osmanlı Arması bulunan bir tabak ve Bilecik seramiğinde yapılmış bir kahve fincanı takımı hediye etti.

5 (5) 6 (4)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.