DOLAR
32,3544
EURO
35,1415
ALTIN
2.301,58
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

BİLECİK’TEKİ TİYATRO OYUNU İLE ”KADINA KARŞI ŞİDDETE HAYIR” MESAJI VERİLDİ

BİLECİK’TEKİ TİYATRO OYUNU İLE ”KADINA KARŞI ŞİDDETE HAYIR” MESAJI VERİLDİ

Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen “Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali” kapsamında sahne alan “Bizim Evde Şenlik Var” oyunu ile Kadına Karşı Şiddete Hayır mesajı verildi.
Bilecik’te; 25 Kasım Kadına Karşı Şiddete Hayır Günü kapsamında etkinlikler gerçekleştirildi.

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde sahne alan Bizim Evde Şenlik Var adlı oyunda kadına karşı şiddete hayır mesajı verildi.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI’DAN ”KADINA KARŞI ŞİDDETE DUR DE” ROZETİ

Belediye Başkanı Selim Yağcı, sahne alan oyun öncesinde gerçekleştirilen etkinlik ile tiyatro oyununu izlemeye gelen konuklara, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturulması amacıyla üzerinde; ”Kadına Karşı Şiddete Dur De” yazılı rozetleri hediye etti.
Belediye Başkanı Selim Yağcı, eşi Fatma Yağcı ve diğer kadınlar hep birlikte, ”Kadına Karşı Şiddete Hayır” diye bağırdı.
Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinasyonunda sahne alan ve yönetmenliğini Tülay Doğan’ın yaptığı oyun, varlıklı bir iş adamı olan Ekrem Bey’in, çocukları, annesi ve ortağı Şakir ile arasında geçenler konu ediliyor.
Kadına Karşı Şiddet hakkında farkındalık oluşturulması amaçlanan oyun, Kadına Karşı Şiddete Hayır mesajının verilmesiyle son buldu.
”KADINA KARŞI ŞİDDET İNSANLIĞI EN BÜYÜK AYIBIDIR”
Belediye Başkanı Selim Yağcı oyun sonunda yaptığı konuşmada kadına şiddetin meydana getirdiği olumsuzluklara dikkat çekerek, ”Tiyatronun Kalbi Bilecik’te atmaya devam ediyor. Festivaldeki oyunlarımıza iki gün ara verdik. Bu arada 24 Kasım Öğretmenler Günümüzü kutladık. Ben bu anlamda çok kutsal bir vazifeyi gerçekleştiren bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor. Başarılı çalışmalarda bulunmalarını diliyorum. Bugün sahne alan oyunda da görüldüğü gibi kadınlarımıza karşı bir duyarlılığı ortaya koyma günü. Kadına şiddet insanlığın en büyük ayıbıdır. Daha doğrusu insanoğluna veya yaradılana şiddet insanlığın ayıbıdır. ” dedi.
Belediye Başkanı Selim Yağcı, oyunun sonunda yönetmen Tülay Doğan ve oyunculara plaket hediye ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.