DOLAR
32,3433
EURO
35,1097
ALTIN
2.308,93
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Bilecik’te ziyaretçi yoğunluğu

Türkiye’nin çeşitli illerinden gerek belediye turları, gerekse kendi imkanları ile tarihi bir yolculuğa çıkan vatandaşlar 1299 yılında kurulan Osmanlı Devletinin tohumlarının atıldığı toprakları görmek üzere Bilecik’e akın ediyor.

 

Osmanlı’nın tohumlarının atıldığı toprakları ziyaret etmek üzere ziyarete gelen vatandaşlar, Osman Gazi’nin kayınbabası ve hocası, Osmanlı Devleti’nin fikir babası Şeyh Edebali Türbesi, 36 tane Osmanlı Padişahının hayat hikayesinin anlatıldığı yaklaşık 6 bin metrekarelik bir alan üzerinde hayat bulan, her padişahın kendi dönemlerine ilişkin olarak yapmış olduğu eserlerin görsel olarak sergilendiği Osmanlı Padişahları Tarih Şerdi, 1392 yılında Yıldırım Bayezid tarafından dedesi Orhan Gazi adına yaptırılan tarihi mabet Orhangazi Camii, 13. yüzyılın ortalarında Oğuzların Kayı boyunun lideri, Osmanlı Beyliği’nin kurucusu olan Osman Bey’in babası  ve Osmanlı imparatorluğunun temelini atan Ertuğrul Gazi’nin Türbesi ve 1276 tarihinden önce Ertuğrul Gazi tarafından yaptırılmış, II. Abdülhamit tarafından 1902 yılında aynı temeller üzerine inşa edilen Kuyulu Mescid’e büyük ilgi gösteriyor.

 

Bilecik Merkezindeki Şeyh Edebali Türbesi Yerleşkesinde Bilecik Belediyesi personelleri tarafından karşılanarak, Orhangazi Camii, Türbe ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridini ziyaret eden kafileler daha sonra Söğüt İlçesine hareket ederek, Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey’in babası Ertuğrul Gazi’nin türbesini ziyaret ediyor.

 

   Kayı Alpleriyle Fotoğraf çektirmek için yarışıyorlar.

Bilecik Valiliği, Jandarma Genel Komutanlığı ve Bilecik 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı iş birliğiyle hazırlanan proje kapsamında, askerler tarafından Alp kıyafetiyle “saygı nöbeti” tutulmaya başlanmasının ardından Türkiye’nin dört bir yanından kafileler halinde gelen vatandaşlar, Kayı Alpleriyle birlikte fotoğraf çektirmek için yarışıyor.

Türbe önünde alp veya bindallı kıyafetlerini bölge esnafından kiralayan vatandaşlar saygı nöbeti tutan askerlerin yanına giderek onlarla birlikte fotoğraf çektirmek için sıra bekliyor.

Bölge esnafı da bu durumdan hayli memnun. Ziyaretçi sayısındaki artışın bölgeye ekonomik hareketlilik getirdiğini dile getiren esnaflar, bu sayede maddi kazanç sağladıklarını söylediler.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.