DOLAR
32,3228
EURO
35,0703
ALTIN
2.306,75
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Bilecik’te “Yüzme bilmeyen kalmasın” projesi

Bilecik’te “Yüzme bilmeyen kalmasın” projesinin açılışı gerçekleştirildi.

Bilecik’te Bilecik Valiliği Bilecik İl Özel İdaresi, Bilecik Gençlik Spor ve İl Müdürlüğü, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilecik Halk Sağlığı Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında “Yüzme bilmeyen kalmasın” projesinin açılışı kapalı yüzme havuzunda düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Tören, saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı. Açılışta konuşma yapan Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız şunları kaydetti;

Yapılan protokolün sağlıklı ve mutlu nesiller için sporun tabana yaygınlaştırılması, eğitim sisteminin içine dahil edilmesi, yetenek seçimlerinin yapılarak yetenekli çocukların spor branşlarına yönlendirilmesini hedefliyoruz. Bu hedefler doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle koordinasyon içerisinde çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Okul sporlarında Bilecik olarak 29 branşta, 92 okuldan 5 bin 914 öğrenci ile Türkiye de ilk sıralarda yer almaktayız İlkokullarda hayata geçen projemiz 1’inci, 2’inci ve 3’üncü sınıflarda çocuklarımızın spora yönlendirilmesi ve yetenek taramalarının yapılması amacıyla Temel Jimnastik Eğitimleri başlattık. Bu eğitim 13 okuldan, 104 sınıftan 2 bin 476 öğrencimizin katılımı ile gerçekleşmiştir. 3 ay süreyle uygulanmış ve 17 antrenör görev almıştır.”

Ardından konuşma alan İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş verilen eğitimlerden güzel geri dönüşler aldıklarını belirterek başladığı konuşmasına devam etti; “ Bilecik Valiliğimizin himayelerinde İl Özel İdaresi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Sağlığı Müdürlüğümüzle yapmış olduğumuz protokol kapsamında 845 öğrencimize yüzme eğitimi aldıracağız. Bu yüzme eğitimlerinden sonra velilerimizden okul yöneticisi arkadaşlarımıza güzel geriye dönükler aldık. Hepsinden önemlisi 845 tane öğrencimiz 1,2 ve 3’üncü sınıftaki 2 bin 476 öğrencimizin yüzünde tebessüme vesile olduk”

Son olarak konuşma alan Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik genelindeki tüm çocukların bir spor dalıyla uğraşması gerektiğini söyledi ve devam etti; “Bizim devlet olarak tüm çabamız insanlarımızın daha huzurlu, daha kaliteli ve daha iyi bir hayat sürmeleri için uğraşıyoruz. Ama bütün yaptığımız çabaların başında da yaptığımız tüm tesislerde, tüm yatırımlarda çocuklarımız, gençlerimiz faydalansın diye uğraşıyoruz. Ama bunu yaparken de buradan yararlanacak gençlerimizin, çocuklarımızın sağlıklı olması her şeyden öte.

Biz istiyoruz ki ilimizde her çocuk mutlaka bir spor dalıyla uğraşsın. Bunun için de İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Gençlik Hizmetleri Spor Müdürlüğümüz, Halk Sağlığı Müdürlüğümüz ve diğer arkadaşlarımız Özel İdaremiz el birliğiyle bu tür spor dallarında ilde yaşayan tüm çocukların spor yapması için var gücüyle ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Bugün ise bunun bir parçası olan ilimizde yüzme bilmeyen ilkokul öğrencisi ortaokula geçmesin.

Herkes yüzme bilerek ortaokula başlasın diye bir kampanya başlatalım istedik. Bunun da ilk meyvelerini burada alıyoruz. İnşallah yüzme bilmeden kimse ortaokula geçmemiş olur. İl genelinde yaklaşık 800-900 öğrenciyle başlattığımız bu kampanya diğer illerimize de yayılarak devam eder diyorum”

Konuşmaların ardından Bilecik genelindeki 4’üncü sınıf öğrencilerinin gösterisi ve protokol üyeleri tarafından öğrencilere madalya verilmesiyle program sona erdi.

Törene Bilecik Valisi Süleyman Elban, Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Bilecik Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Bilecik Halk Sağlığı İl Müdürü Ömer Balcı, Bilecik Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, Bilecik İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.