DOLAR
32,5209
EURO
34,8509
ALTIN
2.489,09
BIST
9.524,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

Bilecik’te Yeni Öğretmenler Gelecek Nesilleri Yetiştirmek İçin Yemin Ettiler

24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte göreve yeni başlamış öğretmenler yemin etti.

Cumhuriyet Meydanında Milli Eğitim Müdürlüğünün, çelenk koyma töreniyle başlayan program, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen etkinlikle devam etti.

Düzenlenen etkinlikte, kendilerinin ilk emri “OKU” olan, beşikten mezara kadar eğitimi ve öğrenmeyi vazife bilen bir kültürün mirasçıları olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdür İsmail Altınkaynak, “Eğitime değer vermek, eğitimi olmazsa olmazların içine almak, çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bunu başarabilen toplumlar, toplumsal kalkınmayı, çağdaşları olan toplumlara göre daha önce başarabilmiş toplumlardır. İlim, irfan bilgi ve teknoloji meşalesini taşıyacak yarının neslini yetiştirişken metodumuz, bilgi aktarmak değil, büyük önderin belirttiği gibi, Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller yetiştirmektir. Bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen bilgiyi paylaşabilen teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirebilmek ve öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir.” dedi

Öğretmenlerin sevginin ve fedakarlığın timsali olduğunu belirten Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, “Eğitim her ülke için, her millet için vazgeçilmez en önemli hususlardan biri. Ülkenin lokomotifi ve kahramanları da öğretmenlerimiz. 1981 yılından beri 24 Kasım’ı öğretmenler günü olarak kutluyoruz. Öğretmenlerimizi yılın her gününde anıyoruz her gününde minnetimizi saygımızı, şükranlarımızı dile getiriyoruz, ancak Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmen unvanının verilişinin yıl dönümleri olan 24 Kasımlarda da ayrıca daha farklı bir şekilde bu konuyu gündeme getirmeye çalışıyoruz. Öğretmenlik kutsal bir meslek, öğretmen sevginin timsali öğretmen fedakarlığın timsali öğretmen sabrın timsali. Başarısı geleceğimize yön verecek geleceğimizi başarılı kılacak öğretmen. Dolayısıyla baş tacımız. Dileğimizi temennimiz sağlık sıhhat içerisinde öğretmenlerimizin nice 24 Kasımlara birlikte ulaşması. Bugün vesilesiyle başta şehit öğretmenlerimiz olmak üzere ahrete intikal eden bütün öğretmenlerimizi rahmetle saygıyla anıyorum. Halen görevi başında olan öğretmenlerimizi ve emekliye ayrılan öğretmenlerimize de sağlık başarı ve mutluluk diliyorum.” dedi.

Düzenlenen etkinlikte, görevine yeni başlayan öğretmenler görev yemini ederken, emekliye ayrılmış öğretmenlere de başarı belgesi takdim edildi.

Program, Bilecik’te çeşitli okullarda görev yapan müzik öğretmenlerinin müzik dinletisiyle devam etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.