DOLAR
32,5889
EURO
34,8006
ALTIN
2.499,03
BIST
9.444,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Bilecik’te Üniversiteli Kadın Kollektifleri grubu Özgecan Aslan için yürüdü

Bilecik’te üniversiteli kadın kollektifleri grubu Mersin’in Tarsus ilçesinde Özgecan Aslan’ın öldürülmesini protesto etmek için yürüyüş ve oturma eylemi düzenledi.

Cumhuriyet Meydanında toplanan kollektif gurubu, ellerindeki pankartlarla, slogan atara ve ıslık çalarak, şehir merkezinde yürüyüş düzenlediler. Grup düzenlenen yürüyüşün ardından tekrar Cumhuriyet Meydanına gelerek oturma eylemi düzenledi.

Meydanda grup adına açıklama yapan Şevval Kaya, Özgecan Aslan’ın öldürülen ilk kadın olmadığını ancak bundan sonra kadınların öldürülmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Erkek şiddetinin üniversiteli bir kadının hayatının son bulmasına sebep olduğunu belirten Kaya, ” Kadınların kahkahasından korkan, kadın erkek eşit değildir diyen zihniyet, kadın cinayetlerinin bugün de hızla artmasına sebep olan tacizcileri, tecavüzcüleri kadın katliamcılarını mahkemede aklayanlardır. Özgecan’ın katilleri tam da bunlardır. Erkek şiddetini ilmek ilmek örmeye çalışan, çocuklarımıza çığlık atmayı öğreten çok yetkililerdir. Şimdi o yetkililer açsın kulaklarını iyi dinlesinler kadınları. Kadın düşmanlığı ile attığınız her adımın karşısında biz kadınlar olacağız. Siz pervasızca nefretinizi gericiliğinizi saça saça konuştuğunuzda karşınızda üniversiteli kadınları göreceksiniz. Aramızdan aldığınız her kadın için hayatını kararttığınız her kadın için hesap vereceksiniz”

Yapılan protestonun ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Bilecikte-ozgecan-aslan-eylemi-14 Bilecikte-ozgecan-aslan-eylemi-15 Bilecikte-ozgecan-aslan-eylemi-16 Bilecikte-ozgecan-aslan-eylemi-5 Bilecikte-ozgecan-aslan-eylemi-6 Bilecikte-ozgecan-aslan-eylemi-7

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.