DOLAR
32,5622
EURO
34,9871
ALTIN
2.430,07
BIST
9.753,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

BİLECİK’TE “ULUSLAR ARASI OSMANELİ SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ”

BİLECİK’TE “ULUSLAR ARASI OSMANELİ SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ”

 

Osmaneli ilçesinde “Uluslar arası Osmaneli Sosyal Bilimler Kongresi” düzenlendi.
Vali Süleyman Elban, Şeyh Edebali Üniversitesi Osmaneli Meslek Yüksekokulu’nda kongrenin açılış programında, üniversitelerin bilimsel çalışmalarını önemsediklerini ve inandıklarını, yol gösterici ciddi kaynakların bulunduğunu söyledi.
İdareci olarak yaptıkları çalışmaların bilimsel temeli, anlamı, ufku genişletmesi, ışık ve dinamik tutması amacıyla üniversiteyle devamlı işbirliği içerisinde olduklarını ifade eden Vali Elban, şöyle konuştu:
“1970’li yıllarda ülkemizdeki üniversite sayısını biliyoruz. Ülkemizde 10 yıl önce her ile bir üniversite kuralım dendiğinde tepkiyle karşılanmıştı. O fikrin ne kadar haklı olduğunu görüyoruz. Burada yeni kurulan bir üniversitede uluslar arası düzeyde ve 150’nin üzerinde akademisyenin 160’dan fazla bildiriyle katıldığı kongreyi ilçesinde gerçekleştiriyoruz. İlmin ve bilimin gelişmesi için sadece gayret, çalışma ve azim gerekiyor. Kongrede şehir olarak beklentimiz, kongrelerde güzel bildiriler hazırlanıyor ve çalışmalar ortaya konuluyor. Ama bu çalışmalardan faydalanmak istiyoruz. Kongrelerin bilimsel tarafı tamam ama Bilecik içinde bu somut çıktı, bundan faydalanabilirsiniz lazım demenizi bekliyoruz. Gelişmişliğin, kalkınmanın, ilerlemenin ve her alanın ardında bilimsel gelişme ve çalışma yatıyor.”
Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş da kongreye çok sayıda akademisyenin katıldığını anımsatarak, emeği geçenlere teşekkür etti.
Belediye Başkanı Münür Şahin de ilçenin milattan önce tarihinin 5 bin yıla dayandığını ve yapılan çalışmalar sonunda da milattan önce 8 bin yıllara dayanacağını tahmin ettiklerini belirterek, “Belediye olarak açmış olduğumuz sürekli eğitim merkezimizde farklı kollarda açılan kurslarla ve üniversitesi işbirliğinde Osmaneli kısa zamanda güzel yere gelecek. Osmaneli geleceğin parlayan yıldızı olacak.” dedi.
Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden Prof. Dr. Remzi Altunışık ise kendi illerini ve ilçelerini pazarlama konusunda rekabet içerisinde bulunduğunu belirterek, rekabet süreci içerisinde tanıtımı ve pazarlamasında kamu kurum ve kuruluşlarına görevler düştüğünü kaydetti.
Kongrede, akademisyenler kendi konuları üzerinde sunumlar gerçekleştirecek.
Vali Elban ve beraberindekiler daha Osmaneli Ziraat Odası tarafından, kentte üretilen ürünlerin yer aldığı stantı gezdi.
dsc_7825 dsc_7784 dsc_7785 dsc_7786 dsc_7787 dsc_7792 dsc_7806 dsc_7817
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.