DOLAR
32,5707
EURO
34,9946
ALTIN
2.460,16
BIST
9.897,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
19°C

BİLECİK’TE ”ULUSAL VE AB KAYNAKLI MALİ DESTEKLER VE PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ” EĞİTİMİ

BİLECİK’TE ”ULUSAL VE AB KAYNAKLI MALİ DESTEKLER VE PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ” EĞİTİMİ

Bilecik’te, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından yürütülen 2016 yılı teknik destek programı kapsamında ”Ulusal ve AB kaynaklı mali destekler ve proje döngüsü yönetimi” eğitimi düzenlendi.
Vali Süleyman Elban, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimde yaptığı konuşmada, özellikle son dönemde Avrupa Birliği (AB) Birleşmiş Milletler ve ulusal çapta projeler hazırlandığını anımsatarak, projelerle birlikte çeşitli faaliyetlerin yürütüldüğünü söyledi.
Projelerin ana bileşenlerinden birisinin kapasite geliştirme, kurumsal kapasitenin geliştirilmesi, yine bu kapasite geliştirme içerinde personelin eğitiminin en önemli bileşenlerden birisi olduğunu vurgulayan Vali Elban, şöyle konuştu:
”Burada ulusal ve uluslararası, başta AB olmak üzere projeler nedir? bu projelerden sağlanan hibeler yada projelerin ana temaları, yapılması gereken işler konusunda eğitim verilecek. Ülkemizde özellikle başta Kalkınma Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olmak üzere diğer bakanlıkların hem kendi projeleri bulunuyor hem de yabancı kaynaklı uluslararası kaynaklı projelere de aracılık ediyorlar. Bu projeyle çalışanlarımızın bu konuda hem farkındalık eğitimi almaları hem de bu konuda yetenek, bilgi ve becerilerin geliştirilmesi hedeflenmekte. Bilginiz ve beceriniz ne kadar gelişirse hem ilimize hem kurumlara faydası, hem de kendi aranızda kaynaşma olacak. Kurumlar arası da ciddi anlamda iş birliğine katkıda bulunacaksınız. Ne kadar çok eğitim o kadar çok insana yararı olan bir konu, dolayısıyla eğitim programının faydalı geçeceğine inanıyorum.”
İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü İbrahim Bektaş da son yıllarda ulusal ve uluslararası kaynaklı mali destek programlarının uzmanlık alanı olarak iş yaşamında karşılaşıldığını belirterek, uygulanan yatırım, istihdam, tarım, turizm, kültür, gençlik ve eğitim gibi programların uygulanabilirliğinin proje temelli çalışmalarla sağlandığını ifade etti.
Kamu kurum ve kuruluşlarının proje sorumlu personelin katıldığı, 5 gün sürecek eğitimde, ”Ulusal ve uluslararası hibe programları ve hibe teklif çağrıları” gibi konular anlatılacak.

dsc_0477

dsc_0488

dsc_0468

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.