DOLAR
32,5241
EURO
34,7579
ALTIN
2.493,07
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C

Bilecik’te Tutuklu Ve Hükümlülerden El İşi Sergisi

Bilecik’te Tutuklu Ve Hükümlülerden El İşi Sergisi

Bilecik M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndaki tutuklu ve hükümlülerin atölyelerde yaptıkları ürünler, açılan sergide izlenime sunuldu.

Güzel Sanatlar Galerisi’ndeki sergiye, Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Bilecik Baro Başkanı Halime Aynur, Bilecik Cezaevi Müdürü Mustafa Şen,  daire müdürleri, savcılar, hakimler, avukatlar ve vatandaşlar katıldı.

Bilecik M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Basın Bildirisi;

Sosyal ve Kültürel faaliyetlerimiz çerçevesinde kurumumuzda bulunan Hükümlü ve Tutukluların el emeği ve göz nuru ile işlemiş oldukları el sanatları sergisine hoş geldiniz.

Hükümlü ve tutukluların eğitim ve öğretim çalışmaları itina ile takip edilmekte sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında hükümlü ve tutuklulara yönelik DVD yardımı ile vizyondaki filmler izletilmekte, önemli gün ve haftalar kutlanmakta, çeşitli konularda konferanslar düzenlenmekte, boş zamanlarını değerlendirmek amacı ile çeşitli konularda münazaralar yapılmakta, konserler verilmekte, çeşitli spor müsabakaları ve yarışmalar düzenlenmekte ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte gerek eğitim gerekse mesleki kurslar açılarak kendilerinin meslek sahibi olmaları sağlanmakta buralarda üretilen ürünler, açılan sergiler vasıtasıyla satışı yapılmakta ve kendilerine ekonomik yönden bir nebze de olsa destek sağlanmaktadır.

İl Müftülüğünce görevlendirilen görevliler tarafından Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri verilmektedir.

Kurumumuzun, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle geçmiş dönemlerde Hükümlü ve tutuklulara yönelik Aşçılık, Berberlik, hazır giyim kursu, cam süsleme, Mobilya ve ahşap süslemeciliği, Alüminyum ve bakır folyo işlemeciliği, pastacılık, dart, satranç vb. gibi kurslar açılmış olup halen bazı kurslarımızda devam edilmektedir. Burada büyük bir özveri ile çalışan hükümlü ve tutukluların meslek edinmeleri sağlanmakta, başarılı olan hükümlü ve tutuklulara sertifika verilmektedir.

Bayırköy açık ceza infaz kurumunda faaliyete geçen mobilya ve marangoz atölyemizde park ve bahçelerde kullanılmak üzere çeşitli bank üretimleri ve ahşap piknik masaları yapılmaktadır.

Ulu Önder Atatürk’ün söylediği gibi “Gerçek kurtuluşu istiyorsak her şeyden önce bütün gücümüzle bütün hızımızla cahilliği yok etmeye mecburuz.” Bu amaçla hareket eden kurum yönetimi “Her şey eğitimle güzelleşir” anlayışı içerisinde ceza infaz kurumunu bir eğitim merkezi haline getirmeye çalışmaktadır.

Eğitim Birimimizin en önemli bölümü olan kütüphanemizde ”Kitap okumayan insan cansız beden gibidir” özdeyişinden hareketle kitap sevgisi ve kitap okuma alışkanlığı eğitim birimi tarafından hükümlü ve tutuklulara sürekli aşılanmaya çalışılmaktadır.

İnsan Muhteşem Bir Varlıktır, Her Ne Ararsan Kendinde bulacaksın, İnsanın Serveti, Kendi Kişiliğinde olmalıdır.” Düşüncesiyle çalışan Kurum Yönetimi ve personeli, tutuklu ve hükümlülere cezaevine alındıkları andan tahliyelerine kadar geçen sürede cezaevinde bulunmanın dünyanın sonu olmadığını, hatta olumlu bir bakış açısıyla kendilerini değiştirmeleri ve geliştirmeleri için cezaevinin bir imkân kapısı olduğunu anlatmak, sevgi, kardeşlik, dürüstlük, kendine güven, milli ve manevi değerlere sahip olma, yasalara saygı gibi erdemler aşılamayı amaç edinmiştir.

Çağdaş infazın asıl amacı hükümlü ve tutukluyu yeniden topluma kazandırmak olup; Bu hedefle, hükümlü ve tutukluların eğitimi, rehabilitasyonu, tahliyelerinden sonra hayatlarını kazanabilecekleri derecede bir iş ve sanat öğretimi, serbest hayatta başarı gösterebilmeleri için gerekli bilgi ve beceriye sahibi olmalarını sağlamak, fiziksel ve ruhsal sağlıklarını korumak ve iyileştirmek, devletine, milletine bağlı, yasalara saygılı, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, üretici ve yapıcı birer vatandaş olarak toplumdaki yerlerini almalarının sağlanmasıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.