DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
28°C

Bilecik’te Türk Polis Teşkilatı’nın 169. Yıl Dönümü Kutlandı

Bilecik’te Türk Polis Teşkilatı’nın 169. Yıl Dönümü Kutlandı

Türk Polis Teşkilatı’nın 169. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Bilecik Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

Törene, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhalik Bakır, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Mesut Çelebi, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, Vali Yardımcıları, askeri erkan, emniyet müdür yardımcıları, daire müdürleri ve çok sayıda polis ile vatandaş katıldı.

Programda, Özüdoğru ve Çelebi’nin Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Özüdoğru, yaptığı konuşmada, teşkilatın, toplumdaki huzur ve düzen, vatandaşın can ve mal güvenliği, kanun hakimiyeti ve devlet otoritesini yerine getirme gibi birçok önemli ve hayati görevleri üstlendiğini ifade etti.
Çağdaş ülkelerin kullandığı teçhizat ve yöntemleri kullandığını ve milletin değişen beklentilerine cevap vermek için dünyada ortaya çıkan gelişmeleri yakinen izleyerek kendini yenilediğini anlatan Özüdoğru, şöyle konuştu:

“Devletimizin bekası, milletimizin huzur ve güvenliği için kutsal yeminine bağlı kalarak, gerektiğinde canını ve malını feda etmekten çekinmeyen emniyet teşkilatımız, anayasanın, kanunların, tüzüklerin ve yönetmeliklerin kendine verdiği yetkiyle cesaret, feragat ve fedakarlıkla gece gündüz demeden görevini sürdürmektedir. Şehrimizin huzur ve güvenini sağlarken halkımızın bizden beklentisinin, güler yüzlü, içten, anlayış gösteren, yardımcı olan, kimliği ve silahından çok kişiliğini ön plana çıkaran, kendisine soru sorulabilen, insancıl, kibar ve güvenilir bir polis teşkilatı arzuladığının bilincinde, vatandaşın güveni kazanılmadan başarı elde edilemeyeceğinin farkındayız. Bu nedenle polis-halk ilişkilerimiz birinci önceliğimizdir. Görevini, yüreği, beyni ve bileği ile canı ve kanı pahasına yerine getiren böylesine ahenkli, karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı, disiplinli, profesyonel çalışma anlayışına sahip, meslek onurunu her şeyin üzerinde tutan bir kadro ile çalışmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyorum. Yolumuz uzun, çileli olduğu kadar onurlu ve kutsaldır. Bu yola baş koyan bizler gerek ülkemizin, gerekse teşkilatımızın şanlı tarihine layık olduğumuzu geçmişte nasıl ispatladıysak, bundan sonrada yapabilecek güç, inanç ve kararlılığına sahibiz.”

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Engin Keleş, Vali Nayir ve Emniyet Müdürü Özüdoğru’ya, kara kalemle çizdiği resimlerini hediye etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.