DOLAR
32,5752
EURO
35,0138
ALTIN
2.432,68
BIST
9.773,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

Bilecik’te Test Sayısı Arttıkça Vaka Sayısı da Artıyor Rehavete Kapılmayın

Bilecik’te Test Sayısı Arttıkça Vaka Sayısı da Artıyor. Bilecik’te vaka sayısı. Koronavirüs vaka sayısı kaç oldu? Rehavete Kapılmayın. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın dün yapmış olduğu açıklamalarda da söylediği, ”Koronavirüs salgını kontrol altında ama vatandaşlarımızın rehavete kapılmamaları gerekiyor.

Sorumluluklarımızı unutmayalım

Dün akşam Sağlık Bakanlığınca yayınlanan Türkiye Günlük Koronavirüs tablosunun ardından Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, ”İstersek başarırız! Tarihimiz buna şahittir. Yeter ki düşünceli ve bilinçli hareket etmekten taviz vermeyelim. Ulaşacağımız güzel yarınlar bugün alınan tedbirler sayesinde olacaktır. Sorumluluklarımızı unutmayalım: Temas, Mesafe, İzolasyon.” ifadelerinde bulunmuştu.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca açıklamasında, güven olmadan böylesine bir salgının üstesinden kimse gelemeyeceğini belirterek, mücadelenin şeffaf bilgiyle yürütüldüğünü bilen herkese müteşekkir olduklarını kaydetti. Bakan Koca, bugünkü imkanlar yine olsa, fakat toplumda güven eksik kalsaydı, bu noktaya varamayacaklarını ifade ederek,  mücadeleye güven duyanların, umudu hep diri tutanlar olduğunu söyledi.

Bulunduğumuz nokta toplumun ortak başarısıdır

Erken tanı ve tedavideki başarılarla vefat oranlarının her geçen gün düştüğünü anlatan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, yoğun bakım hasta sayısının azaldığını ve Türkiye’de hazırlıklı olmaması halinde, tablonun, ABD ve Avrupa’dakine benzeyeceğini dile getirerek, ”Bulunduğumuz nokta toplumun ortak başarısıdır. Daha iyi bir sonucun mümkün olduğunun kanıtıdır.” diye konuştu.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca  Ramazan Ayı ile ilgili olarak, ”Ramazanın özelliği, insana alışkanlıklarının dışına çıkma gücü vermesidir. Oruç, bir karara uyma veya onu bozma sınavıdır. Ramazan, tedbirleri esnetmenin bahanesi olmamalı. Kalabalık iftarları, sohbetleri gelecek yıla erteleyelim. Rahmet ayı, hastalıklarla sonuçlanmasın.” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahreetin Koca açıklamalarına şöyle devam etti;

Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi, hayatın kademeli şekilde normalleşmesi, kuralların uygulanmasıyla mümkündür. Hastalık, öngördüğümüz şekilde seyrediyor. Bilinçli olursak, normalleşme gecikmeyecektir. Umut, en doğru kelime. Fakat bu umut tedbirsizlikle tehdide dönüşmemeli.

İstanbul’da, mezarlıklarda kalabalıklar oluştuğu söylendi. Bu doğrudur. Hıfzıssıhha Kurulu ve İller İdaresi, her ne sebeple olursa olsun, İstanbul’da vefat eden herkesin İstanbul’da defnedilmesi kararı aldı. Tedbir, salgının yayılımına karşı alınmıştır.

Gerçek bizden yana

Amerikan basınında, amacı bu şeffaf mücadeleyi karalamak gibi görünen bir haber yapıldı. Habere göre, Türkiye’de başka birçok ölümün sebebi virüs olabilirmiş. Dünya Sağlık Örgütü ile bilgi paylaşırken kriterimiz açık. PCR yapan bir ülkeyiz. Tahmini değil tanıyı baz alıyoruz!

Tedbirlerin önemi azalmıyor, artıyor. Başa dönüş riski, ikinci bir dalga göze alınamaz. Temastan kaçınmalıyız. Sosyal mesafe kuralını bir an bile ihlal etmemeliyiz. İzolasyondan ödün vermemeliyiz. Her adımı dikkatli atarsak, önümüzdeki takvim netleşir. Ertelediğimiz hayat başlar.

100 bine yakın hastamıza rağmen vefat sayımız az. Çünkü hekimlerimiz tedavide başarılı. Yoğun bakım hasta sayımız az. Yatak doluluk oranı %30. Türkiye, salgında imkanlarının hepsine ihtiyaç duymuyor. Ölüm oranının düşüklüğü beklenen sonuç. Aksi için neden yok. Gerçek bizden yana.

Bugün, dünden daha iyi durumdayız. Bu noktaya, biri bile tesadüfen yapılmamış toplam 791.906 testle geldik. Tanı konanların her birinin temaslı taraması ya yapıldı ya da devam ediyor. Alınan sonuca tedbirle destek şart. Bize güç verin.

Bilecik’te Test Sayısı Arttıkça Vaka Sayısı da Artıyor

Bilindiği üzere Bilecik veya başka illerde Sağlık Bakanlığı haricinde vaka sayıları açıklanmıyor. Fakat biz  ulaşabildiğimiz bilgiler dahilinde Bilecik il genelinde koronavirüs vaka sayısı noktasında ortama rakamları sizlere elimizden geldiği kadar duyurmaya çalışıyoruz.

Bilecik’te edindiğimiz son bilgilere göre, koronavirüs vaka sayısının 290’lı rakamlara ulaştığı öğrenilirken, yine belirtmekte fayda olduğunu düşünerek bu rakamın resmi, kesin ve net bir sayı olmadığını, bu sayının altında veya üzerinde bir sayıya da ulaşmış olabileceğini belirtmek isteriz. Test sayısının artmasıyla birlikte vaka sayısının da artış görüldüğü yadsınamaz bir gerçek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.