DOLAR
32,5056
EURO
34,5851
ALTIN
2.498,66
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
26°C
Bilecik
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C

BİLECİK’TE ”TABİAT TURİZMİ ÇALIŞTAY”I

BİLECİK’TE ”TABİAT TURİZMİ ÇALIŞTAY”I

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü Bilecik Şube Müdürlüğünce Bilecik’te ”Tabiat turizmi çalıştay”ı düzenlendi.
Vali Süleyman Elban, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen çalıştay da, Bilecik’in dört iklimin yaşandığı ve dört bölgede yer alan bir il olduğunu belirterek, ekolojik ve biyolojik çeşitlik anlamında da dört bölgenin özelliklerini barındırdığını söyledi.
Bilecik’te resmi olarak iki tabiat parkının bulunduğunu ancak daha fazla tabiat parkı olacak yerlerinin mevcut olduğunu ifade eden Vali Elban, ”Asırlar değişiyor, yıllar gelip geçiyor ama neticede nerede güzel bir su, alan ve iklim varsa insanlar oraya yakın olmak ve yerleşmek istiyor. Genelde tabiat alanlarımız tarihi alanlarımıza uzak değil. Dolayısıyla bunların birlikte düşünülmesi ve beraber bulunması gerektiğini düşünüyorum.” dedi.
Orman ve Su İşleri Doğa Koruma Milli Parklar 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör’ün Bilecik ve Türkiye’deki tabiat varlıkları hakkında bilgi vermesinin ardından İstanbul Ticaret Üniversitesi, Çevre ve Doğa Bilimleri Uygulama Araştırma Merkezi’nden Prof. Dr. İdris Oğurlu, ”Bilecik’in tabiat turizm potansiyeli”, Anadolu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Cengiz Türe, ”Bilecik ilinin tabiat ve ekolojik turizmi”, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden Doç. Dr. Mehmet Topay da ”Doğa tabanlı turizm” konularında birer konuşma yaptı.
Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, Vali Yardımcısı Hıdır kahveci, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bilecik Şube Müdürü Nezir Ayhan, Belediye Başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ile öğretim görevlilerinin katıldığı çalıştay, katılımcılara plaket verilmesiyle sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.