DOLAR
32,5681
EURO
34,7244
ALTIN
2.492,75
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C

BİLECİK’TE SURVİVOR HEYECANI

BİLECİK’TE SURVİVOR HEYECANI

BİLECİK’Lİ ÇOCUKLAR SURVİVOR YARIŞMASINDA DOĞA İLE BAŞBAŞA BİR GÜN GEÇİRDİ

Bilecik Belediyesi ile Bilecik Avcılık ve Atılıcılık İhtisas Kulübü Derneği işbirliğinde bu yıl ilki gerçekleştirilen ‘’Pelitözü Survivor”da çocuklar, yarışma heyecanı yaşarken aynı zamanda gönüllerince eğlenme imkanı buldu.

Bilecik Belediyesi Pelitözü Gölpark’ta 6-15 yaşındaki 50 çocuk, gerçekleştirilen etkinlik kapsamında izcilik eğitiminin ardından kamp çadırı kurdu.

ÇOCUKLAR OLTA TUTMAYI BALIK AVLAMAYI ÖĞRENDİ

Güzel ve renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte çocuklar; Olta kullanma ve balık tutma eğitiminden geçirildikten sonra Pelitözü Göleti’nde balık tutma yarışmasına katıldı.

Bilecik’in yeşil ve doğal güzelliklerinin de keşfedilmesine imkan sağlayan etkinlikte çocuklar, bir gün de olsa internetin ve teknoloji bağımlılığından kurtularak, doğa ile başbaşa zaman geçirdi.

Etkinlik kapsamında anne ve babalarıyla balık avlayan çocuklar, tutulan küçük balıkları tekrar gölete bıraktı.

ÇOCUKLAR ÇEVRE TEMİZLİĞİ YAPARAK, DOĞAYI TEMİZ TUTMAYI ÖĞRENDİ

Gölet etrafında çevre temizliği de yapan çocuklar, “Survivor” adı altında oluşturulan parkurlarda kıyasıya mücadele etti. Çocuklar parkurlarda rakibini geçebilmek mücadele ederken, aileleri de onlara destek oldu.

Çocuklar, “halat altında sürünme, lastiklerden zıplama, denge koşusu ve halatlardan oluşturulan labirentlerden geçme” gibi parkurlarda zorlanırken, bazıları yarışmayı tamamlamak için mücadeleyi sürdürdü. Yarışmayı kazanamayan veya yarıda bırakan çocukları, aileleri teselli etmeye çalıştı.

BELEDİYE BAŞKANI NİHAT CAN:

‘’AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZI DOĞA İLE BULUŞTURMAK PAYLAŞMAK VE TATLI REKABETİ ÖĞRETMEKTİR’’

Belediye Başkanı Nihat Can, gerçekleştirilen aktiviteye katılarak, çocuklarının heyecanına ortak oldu.

Bilecik Belediyesi tarafından her kesimdeki vatandaşlarımıza yönelik birbirinden güzel çalışmalar gerçekleştirildiğini vurgulayan Belediye Başkanı Nihat Can; amaçlarının çocuklarımızı doğa ile buluşturmak, paylaşmak ve tatlı rekabeti öğretmek olduğunu hatırlatarak; ‘’Çocukları doğa ile buluşturmak, paylaşmayı, dayanışmayı ve ortak hareket etme anlayışını oluşturmak amacıyla ekinlik düzenledik. Bunun yanında çevreyi koruma ve sağlıklı yaşamı özendirme adına güzel bir etkinlik olduğuna inanıyorum. Çocuklarımızı internet bağımlılığı gibi tehlikeli alışkanlıklardan uzaklaştırmak istiyoruz. Amacımız doğa içinde spora katmak, sportif faaliyetlere yöneltmektir. Bu etkinlikleri çoğaltarak, devam ettireceğiz. Etkinliğe ilgi gösteren çocuklara ve ailelere teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın aileleri de talepte bulunursa düzenleriz. Bu sefer de çocuklarıyla anne ve babaları yarıştırırız.” dedi.

Etkinlik, Belediye Başkanı Nihat Can’ın, yarışmaya katılan çocuklara madalya ve katılım belgesi vermesiyle sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.