DOLAR
32,5842
EURO
34,7966
ALTIN
2.501,77
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
28°C

Bilecik’te Spina Bifida Tanısı Konulan Hasta Ameliyatla Sağlığına Kavuştu

Bilecik’te Spina Bifida Tanısı Konulan Hasta Ameliyatla Sağlığına Kavuştu

Komplike ameliyat Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine ilk kez gerçekleştirildi.

Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinden yapılan açıklamaya göre, Bilecik’te askerlik görevini yaptığı sırada şiddetli bel ve bacak ağrıları nedeniyle başvuran 20 yaşındaki erkek hastaya yapılan tetkikler sonucunda omuriliğinde kitle, ayrık ve gergin omuriliği olduğu görülerek spina bifida tanısı konuldu.

Osmaniye ilinde ikamet eden hasta Züleyha Arıkan’a medikal tedavi verildi. Şikayetlerinin geçmemesi ve ilk tanının Bilecik Eğitim Araştırma Hastanesinde konulması nedeniyle tekrar gelerek ameliyat olmak istediğini beyan etti.

Yüksek riskli bir ameliyat olması nedeniyle Bilecik Eğitim Araştırma Hastanesinde gerekli hazırlıklar titizlikle yapılarak hasta operasyona alındı. 16 Mart 2022 tarihinde Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Beşir Sürme tarafından nöromonitörizasyon sistemiyle yapılan başarılı bir ameliyatla aynı seansta hastanın hem omurilikteki kitlesi çıkarıldı hem de ayrık omuriliği düzeltildi.

Gerçekleştirilen bu komplike ameliyatın,  bir ilk olması nedeniyle önemli olduğuna vurgu yapılırken, Bilecik Eğitim Araştırma Hastanesi’nde birçok özellikli ameliyatların gerçekleştirilmesi ile birlikte, farklı illerdeki hastalar tarafından tercih edilen bir merkez haline geldiği belirtildi.

Ameliyat sonrası servise alınan hasta, herhangi bir güç kaybının olmaması ve yara yeri takiplerinde sorun izlenmemesi üzerine 05 Nisan 2022 tarihinde taburcu edildi.

Spina Bifida Nedir?Spina bifida, bir bebeğin omurgası ve omuriliğinin anne karnında düzgün gelişmemesi ve omurgada bir boşluğa neden olmasıdır. Spina bifida, bir tür nöral tüp defektidir.

Spina bifidaya neyin sebep olduğu tam olarak bilinmiyor ancak hamileliğin öncesinde ve erken evrelerinde folik asit eksikliği  önemli bir risk faktörü olduğu belirtiliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.