DOLAR
32,5631
EURO
34,7032
ALTIN
2.496,42
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C

Bilecik’te sivil toplum kuruluşları mazlumlara yardım için bir araya geldi

Bilecik’te sivil toplum kuruluşları mazlumlara yardım için bir araya geldi

Bilecik’te sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Doğu Guta’daki mevcut zulmü kınamak, Doğu Guta, Afrin, Azez, İdlib başta olmak üzere o bölgelerdeki mazlum ve mağdurlara yapılacak yardım kampanyası, 55 ülkeden kadınların katılım sağlayacağı Suriye’de her türlü tecavüz ve kötülüğe maruz kalan 5000 den fazla mahpus kadının serbest bırakılması için ”Vicdan Konvoyu” hareketi ile ilgili basın açıklaması düzenlendi.

 

Memur- Sen Bilecik İl Binası’nda yapılan toplantıya Memur-Sen Bilecik İl Temsilcisi Ahmet Selöz, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Bilecik İl Temsilcisi İbrahim Aydoğar, Bilecik İHH Temsilcisi Şemsettin Yıldırım, Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Bilecik İl Temsilcisi İsmail Kaplan, Erbakan Vakfı Marmara Bölge Sorumlusu İbrahim Meral ve Cihannüma Derneği Bilecik İl Temsilcisi Ercan Çakmak katıldı.

 

Memur- Sen Bilecik İl Temsilcisi Ahmet Selöz, ülkenin ve yaşanılan coğrafyanın hassas zamanlardan geçtiğinin devam ettiğini hatırlatarak, “Tarih yeniden yazılıp, yeniden şekillendirildiğini.Türkiye’nin gerek insani anlamda, gerekse devlet gücüyle emperyalist güçlere karşı koyduğunu ve Afrin’de büyük bir destan yazıldığını kaydetti.

 

Selöz, ”Dün akşam alınan acı haberle Afrin’de 8 yiğidimizin şehadet haberiyle üzüldük. İçimiz acıdı ama bir gerçek ki şehadet olmadan, kan dökülmeden bu topraklar alınmamıştır. Bu topraklar vatan olmamıştır. Vatanımızın ve devletimizin bekası adına bu şehadetler bizlere yeni sorumluluklar yüklüyor. Bunun bilincindeyiz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarımıza ve milletimize baş sağlığı diliyoruz” diye konuştu.

 

Selöz konuşmasının devamında , 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde dünya çapında ses getirecek bir organizasyonları olduğunu anlatarak, “ Dünya’nın kadınları 8 Mart’ı kutlarken, biz ümmetin acı çeken kadınlarını, yok sayılan kadınlarını işkenceye maruz bırakılan, tacize ve tecavüze mahkum bırakılan kadınları gündeme taşıma adına sivil toplum örgütleri olarak ortak bir organizasyona imza atacağız. 55 ülkeden kadın katılımcılardan oluşan bir konvoy ile İstanbul’dan Suriye sınırına hareket edilecek. İstanbul, İzmit, Sakarya, Ankara, Adana güzergahı takip edilerek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sınırda bu kadınlarımız buluşacaklar. Suriyeli kadınların çektikleri acıları ve sıkıntıları orada dillendirecekler. Sınır tellerine yazma bağlayacaklar. Onların acılarını anlatmak ve anlamak, dünyaya anlatmak adına kamplarda kalan kadınları ziyaret edecekler. Gerek ülkemizde, herekse dünyada da bu konuda bilinç ve farkındalık oluşturmaya çalışacaklar. İlimizden de Memur-Sen’in desteğiyle kadınlarımız 7 Mart akşamı yola çıkacaklar ve 8 Mart’ta Adana’da diğer konvoyla buluşarak etkinliğe katılacaklar. Biz buradan Bilecik STK’ları olarak, Bilecik’te faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri olarak bu vicdan konvoyunu desteklediğimizi ilan ediyoruz” ifadesinde bulundu.

Ayrıca Doğu Guta, Afrin, Azez, İdlib, Hama ve Arakan’da zulüm gören kişilere düzenlenecek kampanyada un, sıvı yağ, şeker, süt, kuru gıda, çocuk maması, hijyen paketleri, barınma malzemeleri, battaniye ve bakliyat gönderilecek.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.