DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Az Bulutlu
19°C

BİLECİK’TE SİGARAYI BIRAKANLARA TEŞEKKÜR BELGESİ

Bilecik İl Halk Sağlığı Müdürlüğünce, sigarayı bırakan 6 kişiye hazırlanan teşekkür belgeleri Vali Ahmet Hamdi Nayir tarafından verildi.

Vali Nayir, Valilikte düzenlenen törende, sigaranın zararlarının zamanla daha iyi anlaşıldığını ve birçok hastalığın temelinde de sigaranın zararlı olduğunu tıp dünyasının insanlara gösterdiğini söyledi.

Vali Nayir, Valilikte düzenlenen törende, sigaranın zararlarının zamanla daha iyi anlaşıldığını ve birçok hastalığın temelinde de sigaranın zararlı olduğunu tıp dünyasının insanlara gösterdiğini söyledi.

Türkiye’de sigara içme alanlarının daraltıldığını ve ciddi mesafeler kat edildiğini vurgulayan Vali Nayir, “Sigara yalnız içenlerin değil sigara içmediği halde sigara dumanına maruz kalanlarda hastalık risklerini artırmaktadır. Kapalı alanlarda tütün kullanımı yasaklanarak, kullanmayan kişilerin zarar görmeleri engellenerek, sağlıklarının korunması hedeflenmiştir. Sigara yasağı ülkemizde bekleneninden daha iyi bir şekilde uygulandı ve başarılı oldu. Birçok vatandaşımız sigara yüzünden hayatını kaybediyor ya da ömür boyu sigaranın yaptığı tahribat sebebiyle hastalanıyor. Sigarayı bırakmada irade büyük rol oynuyor. Bu bir irade meselesi, istedikten sonra bırakılabilir.”dedi.

Halk Sağlığı Müdür Vekili Fatma Selvi Karaman da sigarayı bırakmak isteyen vatandaşların ücretsiz olarak hizmet veren “Sigara bıraktırma evleri ve danışmanlığı” polikliniği KETEM’e başvurabileceklerini bildirdi.

Vali Nayir, Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Bozüyük Kaymakamı Köksal Şakalar, İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz’ın da hazır bulunduğu törende, aralarında Devlet Hastanesi Başhekimi Hakan Yıldız’ın da bulunduğu sigarayı bırakan vatandaşlara teşekkür belgelerini verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.