DOLAR
32,3228
EURO
35,0703
ALTIN
2.306,75
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

BİLECİK’TE SERDAR TUNCER VE HAYATİ İNANÇ İLE DİVAN EDEBİYATINI SOHBETİ

SERDAR TUNCER VE HAYATİ İNANÇ İLE DİVAN EDEBİYATINI KONUŞTUK
Bilecik Belediyesi 2015 yılı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ”Kalbe Düşünce” adlı programda, TRT’de Can Veren Pervaneler adlı programın moderatörlüğünü yapan ve aynı zamanda Avukat ve Eğitmen olan Hayati İnanç’tan Divan Edebiyatının incelekiklerini konuştuk.
Bilecik Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2015 yılı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen programda, usta sunucu, şair ve yazar Serdar Tuncer’in yorumu, Sanatçı Cihan Yıldız ve ekibinin eserleri ile muhteşem bir gece yaşandı.
Programın başında Osmanlı Devleti’nin Kuruluş tarihi olarak bilinen 27 Ocak 1299 tarihi, yani Kuruluşun 716. yılı ile aynı güne denk gelmesi münasebeti ile Bilecik Belediyesi tarafından Osmanlı Devleti’nin Kuruluşunu sinevizyonda 15 dakikalık animasyon minyatürlerle gelen misafirlere aktarıldı.
Serdar Tuncer’in, kendine has üslubuyla şiirlerini seslendirdiği programda, Divan Edebiyatı’na gönül veren Hayati İnanç, divan edebiyatından mısraları okuyup yorumlamanın yanı sıra, toplum olarak Osmanlıca’ya olan gereklilikten söz etti.
Belediye Başkanı Selim Yağcı, programda yaptığı konuşmada, bir kış gecesini gerçekleştirilen güzel bir programla ısıttıklarını belirtti.
Belediye Başkanı Selim Yağcı, programın, kuruluşun beşiği olan Şehri Bilecik’te Osmanlı Devleti’nin kuruluşunun 716. yıl dönümüne denk gelmesi bizi daha da heyecanlandırdığını belirterek, şunları söyledi:
”Ben öncelikle bizlere böyle güzel ve faydalı bir zaman dilimini geçirme fırsatı verdikleri için konuklarıma çok teşekkür ediyorum. Bugün Bilecik’te Divan Edebiyatı ve Osmanlıcanın güzelliklerinden söz ettik. Şunu da belirtmekte fayda var. Bugün aynı zamanda güzel bir tevafuk yaşadık. Çünkü ecdadımızdan konuştuğumuz bugün aynı zamanda Osmanlı Cihan Devleti’nin kuruluşunun 716. kuruluş yıl dönümü. Ben bu vesileyle bizlere bu cennet vatanı emanet eden bütün büyüklerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Cenabı Allah, onlardan ebediyen razı olsun. Sözlerimi, Serdar Tuncer, konuğu Hayati İnanç Hoca’mız ve Sanatçımız Cihan Yıldız ile ekibine teşekkürlerimi sunarak, sonlandırmak istiyorum. Hep birlikte daha iyiye daha güzele gitmek temennisiyle hoşça kalın” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Selim Yağcı, programın sonunda Hayati İnanç’a, üzerinde Osmanlı Arması’nın bulunduğu bir tablo hediye etti.
SERDAR TUNCER VE HAYATİ İNANÇ  (1)

SERDAR TUNCER VE HAYATİ İNANÇ  (2)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.