DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Çok Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

BİLECİK’TE ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNE İFTAR

BİLECİK’TE ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNE İFTAR

 

Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından şehit ve gazi ailelerine iftar yemeği verildi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2. Jandarma Eğitim Komutanlığında şehit ve gazi aileleriyle birlikte orucunu açtığı ve İl Müftüsü Necati Akkuş’un yaptırdığı duanın ardından yaptığı konuşmada, sahip olunan bazı nimetlerin bulunduğunu ve bunun bedelinin de ağır olduğunu belirterek, Bilecik’te huzur içerisinde, mukaddesatımızla yaşıyorsak bunun bedelinin geçmişte ödendiğini ve günümüzde de ödendiğini söyledi.

Gerekirse gelecekte de ödeneceğini ifade eden Vali Nayir, şöyle konuştu:

“Bizim hürriyetimizin ve bağımsızlığımızın bedelinde şehitlerimizin canları, gazilerimizin kanları var. Biz bu nimetin ve bedelin farkındayız. Ailelerimizin bu uğurda vermiş olduğu fedakarlığı, sabırlarını ve acılarını da çok iyi biliyoruz ama bu topraklarda hayatı devam ettirebilmek için özverinin devamında ihtiyaç var. Bizler geçmişte olduğu gibi günümüzde de birliğimize kast edenleri mutlaka yine canımızla ve kanımızla savacak güce sahibiz. Bizim inancımız, tarihimiz ve kültürümüz bize bunu öğretti. Ailelerimiz de o sabırları, metanetleri, birlik ve beraberlik duyguları içerisinde bunun en güzel örneklerini teşkil ettiler. Davete icabet edip, kendi aranızdaki birliğinizi bize olan yakınlığınızı gösterdiniz.”

Yaklaşık 27 aylık görev süresi içerisinde yakın ilgi ve destek gördüğünü, şehit ve gazi aileleri ziyaretlerinde aile olduklarını ve gönül bağı oluşturduklarını belirten Vali Nayir, “Temennimiz, artık terör belasına son verecek çözümü oluşturacak gayretlerimizle Cenabı Hakkın yardımıyla nihayetlendirilmesi ve bu başarının daim kılınması. Birlik ve beraberliğimizle, dostlarımıza güven, düşmanlarımıza korku salarak, inşallah gelecekte geçmişte olduğu gibi gereken fedakarlığı yapıp, ülkemizde namusumuzla, mukaddesatımızla, bağımsız olarak yaşamaya devam edeceğiz. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyorum.” diye konuştu.

Yemeğe, Vali Nayir’in eşi Münevver Nayir, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç ve eşi Nesrin Koç, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdür Vekili Hicri Görgün, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, 9. Alay Jandarma Eğitim Komutanı Albay Mehmet Yiğit, Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammed Akgül, Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Hayati Durak ile şehit ve gazi aileleri de katıldı.

Foto (5) Foto (1) Foto (2) Foto (3) Foto (4)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.