DOLAR
32,5580
EURO
34,9769
ALTIN
2.426,92
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

Bilecik’te Saadet Partisinden Mescid-i Aksa Eylemi

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskını, Bilecik’te protesto edildi.

Tevfikbey Caddesi’nde toplanan Saadet Partisi (SP) İl Başkanı İbrahim Meral ve SP Bilecik Gençlik Kolları İl Başkanı Muhammet Ali Şişman ile partililer, “Cenk cihat şahadet, kahrolsun İsrail, Filistin’e özgürlük, Siyonizm yenilecek direnen Filistin kazanacak, tek çare İslam birliği, Mescid-i Aksa’ya sahip çık” yazılı pankartlar açtı. Grup, tekbir getirerek İsrail aleyhine slogan attı.

Grup adına basın açıklaması yapan SP Bilecik Gençlik Kolları İl Başkanı Şişman, Müslümanların ilk kıblegahı olan Mescid-i Aksa’nın, İslam dünyasının içinde bulunduğu kargaşa ortamından istifade edilerek İsrail tarafından işgal edilmekle kalmadığını 1967’den bu yana ilk defa ibadete kapatıldığını söyledi.

Mescid-i Aksa’yı yok ederek kendi batıl inançları doğrultusunda kutsal tapınaklarını inşa etmeyi en önemli gayeleri olarak gören işgalci siyonistlerin, Mescid-i Aksa’nın sahipsiz kaldığını zannederek gözlerini iyice karardıklarını ifade eden Şişman, şöyle konuştu:

“”Nihai hedefleri Filistin’i işgal ve Müslümanları bölgeden çıkarmak olan İsrail, öncelikli hedef olarak Mescid-i Aksa’nın işgalini planlamıştır ve yıllardır süregelen sistematik uyutma seanslarıyla Müslümanları uyutmuşlardır. Mescid-i Aksa sevdalısı bir avuç müminin dirençleri ise bunca kargaşanın içinde duyulmamaktadır. Mescid-i Aksa’nın işgali için buranın Müslümanların kutsal mekanı olmadığı algısını yerleştirme çabaları vardır. Bir avuç inanmış Müslüman’ın direncinden daha fazlasına ihtiyaç vardır. Mescid-i Aksa yolunun yolcuları her daim ilk kıblegahına sahip çıkacaktır. Mescid-i Aksa tarihimizin ve inancımızın bize emanetidir. Emanetimize sahip çıkmak için bütün gücümüzle çalışacak İslam Birliğini tesis ederek, hak ve adalet merkezli yeni bir dünya kuracağız.”

Basın açıklamasının ardından grup, tekbir getirip İsrail aleyhine slogan atıp dua ettikten sonra dağıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.