DOLAR
32,5807
EURO
34,6753
ALTIN
2.521,32
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
24°C
Bilecik
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
22°C

Bilecik’te Robotik Kodlama Kursu

Bilecik’te Robotik Kodlama Kursu. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezince ilkokul ve ortaokul öğrencileri için robotik kodlama kursu verilecek.

Son dönemde artan teknolojik bağımlılık, yaygın internet kullanımı ve ileri teknolojiye erişimin önündeki engellerin azalması ilköğretim çağındaki çocuklarımız için yaşamı kolaylaştıracak birçok fırsat sunarken kimi zaman da genç beyinlere zarar verebilecek birtakım uygulamaları da beraberinde getirmektedir. Teknolojik erişimin kolaylaşması özellikle ilköğretim çağındaki çocuklarımızın teknolojik bağımlılıklarını arttırmış, bu durum aileler ve eğiticiler için önemli bir problem haline gelmiştir.

İlköğretim öğrencilerinin ilerleyen teknolojiye adaptasyonu ve teknolojik imkanları zihinsel ve bilişsel gelişimleri için doğru kullanabilmeleri adına ailelere ve eğitim sistemine önemli görevler düşmektedir. Bu doğrultuda gençlerimizin teknolojiye olan bağımlılıklarını azaltmak ve veri teknolojiyi kendi bilişsel ve zihinsel gelişimleri için doğru kullanabilmelerine yardımcı olmak için Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından açılan Robotik Kodlama Kursu ile hem ailelere hem de ilköğretim öğrencilerimize teknolojiyi fırsata çevirebilmeleri için imkan sunulmuş olacaktır.

Robotik Kodlama Kursu ile ilk ve ortaokul öğrencilerinin motor becerilerinin hızlandırılması, mekanik alanlara yatkınlıklarının arttırılması, takım çalışmasını öğrenmeleri ve geleceğin teknolojisiyle daha ilköğretim sıralarında tanışmalarına olanak sağlanması amaçlanmaktadır.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi envanterindeki robotik setler sayesinde çocuklar, bilişsel ve zihinsel yeteneklerini eğlenceli bir şekilde vakit geçirerek geliştirirlerken ayrıca programlanabilir bu setler sayesinde, herhangi bir problemin çözümü için gerekli olan adımları tanımlayan algoritma ile de tanışmış olacaklar. Bu sayede verilecek eğitim ile karşılaştıkları problemlere çözüm üretebilme yeteneklerinin gelişmesine de katkı sağlanmış olacaktır.

Bilgisayar, yazılım ve kontrol birimlerini kapsayan ortak bir çalışma alanı olan robotik aynı zamanda farklı mühendislik disiplinlerinin bir araya gelmesiyle beraber ortaya çıkmaktadır.

Robotik Kodlama Kursu ile çocuklarımızın hem robotlarla tanışmaları hem mekanik düzeneklerin çalışma prensiplerini öğrenmeleri hem de daha ilköğretim çağlarında alanında uzman mühendis eğitmenler eşliğinde üniversite sıralarıyla tanışmalarına imkan sunulacaktır.

Robotik Kodlama Kursuna katılmak isteyen ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin 23 Ağustos 2019 ‘a kadar başvurularını yapmaları gerekiyor. Ayrıca öğrenciler w3.bilecik.edu.tr/bilsem adresi üzerinden detaylı bilgilere sahip olabilecek.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.